Kriminalisti opravili šest hišnih preiskav

Med hišnimi preiskavami je bilo zaseženega več dokaznega gradiva

Prlekija-on.net, sreda, 29. januar 2020 ob 12:54
Hišne preiskave v Noršincih pri Ljutomeru

Hišne preiskave v Noršincih pri Ljutomeru

Iz PU Murska Sobota so sporočili, da so kriminalisti Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Murska Sobota v torek, 28. januarja, skupaj s policisti in kriminalisti iz več policijskih uprav, opravili šest hišnih preiskav s področja gospodarske kriminalitete. Hišne preiskave so potekale tudi v Noršincih pri Ljutomeru, o čemer smo že poročali. Tam naj bi po neuradnih podatkih preiskovali poslovne prostore samostojnega podjetnika, ki se ukvarja s trgovino z avtomobili in tovornimi vozili.

Svoje dejavnosti so izvajali na območju policijskih uprav Murska Sobota, Maribor, Celje, Novo mesto in Nova Gorica na podlagi izdane odredbe Okrožnega sodišča v Murski Soboti za kazniva dejanja Ponareditev ali uničenje poslovnih listin po prvem odstavku 235. člena Kazenskega zakonika. Med hišnimi preiskavami je bilo zaseženega več dokaznega gradiva.

Predkazenski postopek usmerja Okrožno državno tožilstvo v Murski Soboti.

"Več podrobnejših informacij vam zaradi interesa kriminalistične preiskave ne moremo posredovati," še je v sporočilu za javnost sporočila Suzana Rauš, predstavnica za odnose z javnostmi na PU Murska Sobota.

Hišna preiskava v Noršincih

V Noršincih kriminalisti in policisti opravljajo hišne preiskave




Več v Črna kronika