Podelili priznanja najboljšim športnikom leta 2010

41. razglasitev športnika leta v Hotelu Jeruzalem

Dejan Razlag, četrtek, 20. januar 2011 ob 20:10
Športniki leta 2010

Športniki leta 2010

V četrtek, 20. januarja, je v Hotelu Jeruzalem v Ljutomeru, Športna zveza Ljutomer že 41-ič razglasila najboljšega športnika, športnico, perspektivnega mladega športnika in športnico, športno društvo in šolsko športno društvo. Športnica leta 2010 je Urška Potočnik, športnik pa Andrej Gorjak, priznanja jima je podelila županja Občine Ljutomer, mag. Olga Karba.

Poleg navedenih nazivov so priznanja podelili tudi športnikom in športnim delavcem, ki so s svojimi rezultati in delom bistveno prispevali k dviganju kakovosti športa v občini, ime naših občin pa promovirali širom Slovenije in večkrat tudi zunaj naših meja.

Zbrane so najprej nagovorili Branko Žnidarič, sekretar Športne zveze Ljutomer, Alojz Vogrinec, predsednik Športne zveze Ljutomer, mag. Olga Karba, županja Občine Ljutomer in Slavko Petovar, župan Občine Veržej.

Priznanje za Šolsko športno društvo 2010 je dobilo ŠŠD Veržej, Športno društvo 2010 pa je dobila Judo sekcija TVD Partizan Ljutomer. Priznanja so podelil predesdnik Sveta Javnega zavoda za šport, izobraževanje odraslih in mladino Ljutomer Marko Jerebič.

Posebna priznanja za športne dosežke so prejeli Aleš Vrbančič, Jan Žibrat, Andi Vuk, OŠ Ivan Cankar Ljutomer, Uroš Vrbančič in Niko Šoštarič. Priznanja je podelil sekretar Športne zveze Ljutomer in podpredsednik Olimpijskega komiteja Slovenije-združenja športnih zvez Branko Žnidarič.

Perspektivni športnik leta 2010 je Uroš Hlebec, športnica pa Tanja Vrbjak. Priznanje sta prejela iz roka predesdnika ŠZ Ljutomer Alojza Vogrinca.

Med podelitvijo je potekal tudi kulturni program Glasbene šole Slavka Osterca Ljutomer, kjer so na harmoniko zaigrali Jaka Žunič, Davor Rus, Mario Kosmajer in Aleksander Miholič, najmlajši, 1. razred baleta pa so prikazali Starinski ples, koreografijo zanj je pripravila mentorica Ana Tina Petkovšek.

Po podelitvi priznanj je sledila večerja.

Spodaj so vsi rezultati v vseh kategorijah opisani podrobno.

Šolsko športno društvo 2010
3. mesto
ŠŠD OŠ Stročja vas

2. mesto
ŠŠD OŠ Mala Nedelja

1. mesto
ŠŠD Veržej - šolski šport je pomemben segment v sistemu slovenskega športa. V letu 2010 je bilo 33 šolskih športnih tekmovanj in prireditev, ki se jih je udeležilo  preko 1.700 šoloobveznih otrok osnovnih šol Upravne enote Ljutomer. Učenci in učenke OŠ Veržej so v lanskem letu osvojili 9 prvih, 4 druga in 4 tretja mesta. Iskrene čestitke veljajo tudi mentorju g. Antonu Štermanu in seveda vodstu šole.

Športno društvo 2010
Po glasovanju za športno društvo leta sta dve društvi prejeli enako število glasov zato sta si razdelili 2. do 3. mesto in sicer

Športno društvo NK Tehnostroj Veržej – članska ekipa je že vrsto let standardna članica tretje državne nogometne lige, kjer se po jesenskem delu nahaja v sredini lestvice. Velik pomen dajejo delu z mlajšimi selekcijami. Mladi nogometaši ekip U-8, U-10, U-12 in U-14 dosegajo na tekmovanjih v svojih kategorijah zavidljive rezultate v okviru tekmovanj Nogometne zveze Slovenije in Medobčinske nogometne zveze Murska Sobota. Ekipa U-14 tekmuje v I. državni ligi, mladinci in kadeti pa v II. državni ligi.
in
Kasaški klub Ljutomer – najstarejši tovrstni klub v Sloveniji s preko 130-letno tradicijo je še vedno eden najuspešnejših kasaških klubov v Sloveniji tako po doseženih rezultatih, kot po organizaciji kasaških prireditev. Kasaški klub Ljutomer je v letu 2010 organiziral 8 tekmovalnih dni. Člani KK Ljutomer so imeli 509 štartov in osvojili 75 zmag (308 krat so bili plasirani).

1. mesto
Judo Sekcija telesnovzgojnega društva Partizan Ljutomer
ena najuspešnejših ekip, ki je osvojila več medalj na državnem prvestvu v različnih starostnih kategorijah, krona uspeha pa je osvojitev bronaste medalje na mladinskih olimpijskih igrah Urške Potočnik. Članska ekipa pa tekmuje v II. državni ligi. Judoisti imajo profesionalnega trenerja, ki ga sofinancirata Ministrstvo za šolstvo in šport, Judo zveza Slovenije in matično društvo. V zadnjih letih dajejo velik poudarek podmladku. Tako imajo v mlajših starostnih kategorijah vključenih preko 120 judoistov in judoistk. Pod vodstvom petih izobraženih oziroma strokovno usposobljenih trenerjev izvajajo vadbo v Ljutomeru, pri Mali Nedelji, v Veržeju in v Križevcih.

Posebna priznanja za športni dosežek
1. Aleš Vrbančič - judo trener, 3. mesto na Mladinskih olimpijskih igrah
2. Jan Žibrat- 2x bron na mladinskem evropskem prvenstvu v namizniem tenisu
3. Andi Vuk - športni ples, 2. mesto na svetovnem prvenstvu
4. OŠ Ivan Cankar Ljutomer - ekipa judoistov osvojila 1. mesto na državnem ekipnem prvenstvu v sistemu šolskih športnih tekmovanj
5. Uroš Vrbančič - dolgoletno delo v lokostrelstvu
6. Niko Šoštarič - ob napolnjenih 40-ih letih športnega novinarstva

Zahvala ob upokojitvi - vzdrževalec športne infrastrukture
Milan Kosi – dolga leta je služboval kot vzdrževalec športne dvorane pri OŠ Ivana Cnakarja Ljutomer. Skrb za urejenost in vzdrževanje športnih objektov je za izvajanje športa velikega pomena, ki se ga vsakodnevno niti ne zavedamo, saj nam je v glavnini povsem normalno, da so športni objekti vzdrževani in ustrezno pripravljeni za treninge in tekme. Seveda za tem stojijo naši vzdrževalci, ki poskrbijo, da je temu res tako. Milan je dolga leta skrbel za nemoteno vadbo v športni dvorani in prišel je tudi čas zaslužene upokojitve, zato je v imenu športne zveze dobil posebno zahvalo za opravljeno delo.

Perspektivni športnik leta 2010
Po glasovanju za perspektivnega športnika leta sta dva kandidata prejela enako število glasov, zato sta si razdelila 2. do 3. mesto in sicer

Luka Pihler (nogomet) – član NK Tehnostroj Veržej iz Bunčan. Najmlajši član ekipe U-14, s katero nastopa v I. državni ligi in je najboljši strelec ekipe
in
Narsej Lackovič (judo) – član Judo sekcije pri TVD Partizan Ljutomer: 2. mesto na državnem prvenstvu v kategoriji U-15

1. mesto
Uroš Hlebec (rokoborba) - član Rokoborskega kluba KD Finančna točka iz Ljutomera je osvojil naslov državnega prvaka med člani, 2. mesto med kadeti ter po eno prvo in eno tretje mesto na mednarodnih turnirjih. Tudi v sambu je osvojil 2. mesto na državnem prvenstvu. Je kategorizirani športnik državnega razreda.

Perspektivna športnica leta 2010

3. mesto
Ines Frlin – namizni tenis,  mlada članica Namiznoteniške sekcije pri TVD Partizanu Ljutomer:  pomurska šolska prvakinja in ekipno 2. mesto v Pomurju.

2. mesto
Betina Ivajnšič – judo: mlada članica Judo sekcije pri TVD Partizan Ljutomer je osvojila 3. mesto na državnem prvenstvu v kategoriji U-15.

1. mesto
Tanja Vrbnjak (karate) – mlada članica Karate sekcije pri TVD Partizan Ljutomer - zmagala je na mednarodnem turnirju v Žalcu in kot posojena tekmovalka za ekipno državno prvenstvo osvojila 1. mesto na ekipnem DP v borbah med kadetinjami. Tanja je tudi v širšem izboru mladinske državne selekcije.

Športnica leta 2010
3.mesto
Maja Prejac (strelstvo) članica ekipe SD Mesto Ljutomer. Regijska prvakinja za leto 2010, sedmo mesto na državnem prvenstvu 2010 v Portorožu-članice, tretje mesto med posamezniki v 2. državni ligi in stalna članica ekipe, ki je osvojila 3. mesto v 2. državni ligi

2. mesto
Mihaela Čirič (rokoborba): članica Rokoborskega kluba KD Finančna točka iz Ljutomera je osvojila 3. mesto med članicami v sambu (mlada borilna veščina) ter 3 prva mesta na velikih medarodnih turnirjih - kategorizirana športnica/državni razred.

1.mesto
Urška Potočnik (judo): članica Judo sekcije pri TVD Partizan Ljutomer je osvojila bronasto medaljo na prvih Mladinskih olimpijskih igrah v Singapurju, 3. mesto na evropskem mladinskem pokalu na Madžarskem in naslov državne pasovne prvakinje. Je tudi kategorizirana športnica po kriterijih Olimpijskega komiteja Slovenije-Združenja športnih zvez, saj ima status športnice perspektivnega razreda.

Športnik leta 2010
3. mesto
Rajko Robnik (strelstvo): še vedno najboljši strelec ekipe SD Mesto Ljutomer. Dolgoletni stalni član 1. EKIPE  SD Mesto Ljutomer, ki nastopa v 1. državni ligi. Letos nastopa z ekipo Ljutomera v 1. B ligi, kjer ekipa po dveh krogih zaseda tretje mesto, kar daje realne možnosti za ponovno uvrstitev v 1. a državno ligo.

2. mesto
Janko Sagaj (kasaštvo); član Kasaškega kluba Ljutomer, ki je v letu 2010 izvedel 42 štartov in dosegel 11 zmag. V ospredju je osvojitev 1. mesta na državnem prvenstvu 2 letnikov in 2. mesto na državnem prvenstvu 3 letnikov.

1. mesto
Andrej Gorjak (pikado): kapetan TOP-GUN pri Športnem društvu Strelec Grlava, s katerim je osvojil tretji zaporedni naslov državnih prvakov, na evro ligi državnih prvakov je z ekipo TOP-GUN osvojil peto mesto, na državnem prvenstvu posameznikov pa je osvojil 3. mesto. Bil je član in kapetan reprezentance Slovenije, ki je na EVROPSKEM PRVENSTVU v Švici osvojila 2. mesto.


Več v Šport