Brez električne energije ostalo več kot 10 tisoč odjemalcev

Največ odjemalcev je bilo brez napajanja na področju Slovenskih goric, predvsem v okolici Ljutomera

Prlekija-on.net, torek, 4. februar 2020 ob 13:44
Največ odjemalcev je bilo brez napajanja na področju Slovenskih goric, predvsem v okolici Ljutomera, foto: Pixabay

Največ odjemalcev je bilo brez napajanja na področju Slovenskih goric, predvsem v okolici Ljutomera, foto: Pixabay

Kot smo že poročali nas je v torek zajelo deževje, piha pa tudi močan veter. Ta povzroča kar nekaj težav, saj podira drevesa in električne drogove. Zaradi tega je brez električne energije ostalo preko 10.000 odjemalcev. Po poročanju Uprave RS za zaščito in reševanje je ob 9.24 v RTP Murska Sobota na izvodu VOD Selo prišlo do izpada električne energije. Brez oskrbe z električno energijo je bilo 1243 odjemalcev. Ob 9.34 je v RTP Radenci na izvodu VOD Ljutomer prišlo do izpada električne energije. Brez oskrbe z električno energijo je bilo 739 odjemalcev. Ob 9.46 pa je v RTP Radenci na izvodu VOD Črnci prišlo do prekinitve električne oskrbe prizadetih je bilo 1185 odjemalcev. Na območju Lenarta je oskrba z električno energijo bila prekinjena za 1531 odjemalcev, na območju Dupleka pa za 2302 odjemalcev.

Iz Elektro Maribor so ob izpadih poslali sporočilo, kjer navajajo, da je zaradi posledic neurja z močnimi sunki vetra prišlo do poškodb elektrodistribucijskega omrežja na območju Elektra Maribor. Ob 9:45 je bilo zaradi tega brez oskrbe z električno energijo nekaj več kot 10.000 uporabnikov. Sodelavci Elektra Maribor si prizadevajo za čim hitrejšo odpravo okvar oziroma, da se zagotovi ponovna oskrba z električno energijo za vse uporabnike.

Gasilci PGD Sveta Trojica in podrta drevesa v Babincih

Oranžni alarm zaradi močnega vetra, ki že podira drevesa


Največ odjemalcev brez napajanja v okolici Ljutomera

Nevihtna fronta, ki so jo spremljali zelo močni sunki vetra, je danes, 4. februarja 2020 dopoldne zajela večji del oskrbnega območje družbe Elektro Maribor in povzročila izpade oskrbe z električno energijo. Prizadeta so bila območja naslednjih razdelilno transformatorskih postaj: Ruše, Dobrava in Lenart, Ptuj Breg, Radenci, Murska Sobota, Ljutomer, Ormož, Podvelka, Rače, Slovenska Bistrica. Največ odjemalcev je bilo brez napajanja na področju Slovenskih goric, predvsem v okolici Ljutomera.

Ob 9:45 je bilo brez napajanja nekaj več kot 10.000 uporabnikov. Do 12:00 pa so elektromonterske ekipe na terenu in sodelavci v podpornih procesih že zagotovili oskrbo več kot 7.500 uporabnikom.

"V danih razmerah si naši sodelavci ves čas prizadevajo, da bi, čim bo mogoče, ponovno vzpostavili oskrbo z električno energijo. Vse razpoložljive elektromonterske ekipe so v tem trenutku na terenu. Prioritetni cilj je, da se čim prej ponovno vzpostavi oskrba vseh naših uporabnikov z električno energijo. Vse naše uporabnike, katerih oskrba z električno energijo je bila zaradi neurja prekinjena, prosimo za razumevanje," so še ob tem zapisali.



Več v Narava