Kulturno športno društvo Dobrava ponovno poskrbelo za smeh obiskovalcev

Že četrtič zaporedoma, so člani dramske sekcije Kulturno-športnega društva Dobrava s komedijo Ti nori tenorji dodobra nasmejali lepo število obiskovalcev

Prlekija-on.net, četrtek, 6. februar 2020 ob 11:42
Komedija Ti nori tenorji

Komedija Ti nori tenorji

Že četrtič zaporedoma, smo člani dramske sekcije Kulturno-športnega društva Dobrava s komedijo Ti nori tenorji dodobra nasmejali lepo število obiskovalcev, tokrat v sklopu Linhartovega srečanja, 31. januarja 2020.

Spomnimo, premiera komedije je bila v petek, 18. oktobra 2019, ponovitev predstave je bila takoj naslednji dan, v soboto, 19. oktobra, prav tako v Domu kulture Ormož. V dveh dneh si je predstavo ogledalo okoli 500 obiskovalcev.

Vsi sodelujoči smo se zelo potrudili in smo iskreno veseli krasnih odzivov in pohval, ki smo jih prejeli. Najlepši občutek za igralca je nedvomno trenutek, ko zaslišiš smeh in aplavz, ki ti dasta nove vzpodbude in polet, saj se zavedamo, da smo dali od sebe najboljše, kar smo lahko. Gre za izjemno zahtevno igro, številne dialoge, ki postavljajo igro med najzahtevnejšo odigrano igro do sedaj. Vanjo smo vložili veliko ur svojega prostega časa in odrekanj, vendar smo si enotni, da smo bili do danes že bogato nagrajeni; zadovoljni obrazi, smeh in mnoge zahvale so nagrada za več kot štirideset vaj, ki smo jih izvedli v dobrih desetih mesecih.

Trikrat smo se predstavili domači ormoški publiki, ki nas je čudovito sprejela, z veseljem pa smo se odzvali tudi povabilu na gostovanje v Središče ob Dravi, kjer so nas prav tako nagradili s smehom in mnogimi pohvalami. V prihodnjih mesecih se pripravljamo še na več gostovanj, v Gornji Radgoni (6. marca) in Veržeju (predvidoma 20. marca), dogovori pa potekajo še za gostovanja po drugih krajih.

V vlogi režiserke se je prvič preizkusila Aleksandra Kociper, sicer pa v predstavi sodeluje še osem igralcev in kar nekaj sodelavcev. Kot igralci nastopajo: Kristijan Dogša (Max, pomočnik gospe Saunders), Mojca Bauman Kralj (Maggie, Maxsovo dekle), Mateja Kovačič (ga. Saunders, Maggiejina mama in direktorica Clevelandske Opere), Rajko Košič (Tito Merelli, svetovno znani tenorist), Viktorija Fric (Maria, Titova žena), Tamara Kosi (Diana, sopranistka), Manica Hartman (Julia, predsednica Sveta Opere) in Franc Štrman (hotelski sluga); slednji je pripravil tudi odlično sceno, za glasbeno spremljavo in luči skrbi Dalibor Šoštarič, šepetalki sta Štefka Šoštarič in Marta Žnidarič, za masko in ličenje je zaslužna Mojca Šalamun. Za izvedbo takšne gledališke predstave je potrebnih seveda še več pridnih rok in tukaj velja zahvala še vsem drugim tukaj neimenovanim.

Dogajanje je postavljeno v štirideseta leta 20. stoletja v mestu Cleveland. Znamenita operna hiša pričakuje obisk slavnega tenorja Tita Merellija. Zvezdnik, kot zvezdnik, seveda na veliko zamuja, zato v operni hiši narašča napetost, med ženskami, ki ga nestrpno pričakujejo in si obetajo koristi, pa se krešejo tudi velika osebna pričakovanja. Tito zaradi pomirjeval in alkohola omedli, zato zagnana direktorica v poskusu, da bi rešila večer, prepriča svojega pomočnika, da se preobleče v kostum Otella in da nastopi na predstavi, ki jo tisoč glava množica z navdušenjem pričakuje. Medtem se Merelli prebudi, se prav tako preobleče v Otella in želi nastopiti. To prinese obilico zmešnjav in nesporazumov, mnogi duhoviti dialogi ter iskriva besedna in telesna govorica igralcev pa poskrbijo za zaplet na kar dveh prizoriščih in smeh obiskovalcev do ušes.

Vsekakor priporočamo ogled igre Ti nori tenorji, pod katero se je podpisal Ken Ludwig (prevod: Srečko Fišer), mednarodno priznan dramatik, čigar besedila so uspešnice na Broadwayu, v londonskem West Endu in širom po svetu... dokazali smo, da tudi v Ormožu!

Pridite, polepšajte si večer s smehom!

Manica Hartman



Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje