Ljutomerski gimnazijci v Galeriji Anteja Trstenjaka odprli razstavo Dotik

Pripravili so literarni performans ob otvoritvi razstave keramike in fotografij z naslovom Dotik

Anja Pušenjak, nedelja, 9. februar 2020 ob 09:49
Odprtje razstave Dotik

Odprtje razstave Dotik

V vzdušju Prešernovega dne so dijaki Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer z mentoricama, v Galeriji Anteja Trstenjaka Ljutomer pripravili literarni performans ob otvoritvi razstave keramike in fotografij z naslovom Dotik. Dotik, ki ga v glini pušča oblikovalec, ki v sebi nosi spoštovanje tradicije in v katerem se prebuja in ohranja mehkobo panonske duše, ki je ujeta tudi v fotografijah.

Fotografije so nastale skozi objektiv perspektivnega dijaka Timoteja Pukšiča. V njih se odseva čutnost, zasanjanost, hrepenenje in mehkoba panonske duše, ter ljubezen do domače grude.

Mentorica Tanja Trajbarič Lopert je ob tem med drugim povedala, da so avtorji ob oblikovanju gline spoznavali material, njegovo mehkobo, voljnost, hkrati pa tudi same sebe ter začutili hrepenenje in neučakanost ob odpiranju peči in težko skrili navdušenje ob uspelih izdelkih, kjer so pustili tudi svoj odtis.



Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje