V požaru v celoti obnovljene stanovanjske hiše za okoli 90 tisoč evrov škode

Policisti in kriminalisti so danes opravili ogled kraja požara. Ugotovili so, da je ostrešje zagorelo zaradi pregretja dimniške tuljave.

Prlekija-on.net, ponedeljek, 10. februar 2020 ob 12:55
Požar hiše na Ptuju

Požar hiše na Ptuju

Poročali smo že o požaru na Ptuju, ki je okoli 21. ure zajel hišo. Iz PU Maribor so sporočili, da je zagorela stara, vendar v celoti obnovljena stanovanjska hiša, velikosti 12x17 metrov. Ogenj naj bi izbruhnil na podstrešju. Požar so pogasili gasilci, poškodovan ni bil nihče. Materialna škoda je nestrokovno ocenjena na 90.000 evrov.

Policisti in kriminalisti so danes opravili ogled kraja požara. Ugotovili so, da je ostrešje zagorelo zaradi pregretja dimniške tuljave. O svojih ugotovitvah bodo s poročilo seznanili pristojno tožilstvo.

še video zapis...ko gredo dlake pokonci....

Objavil/a Jože Kosajnč dne Nedelja, 09. februar 2020
Gašenje ovira močan veter, foto: Željko Žurič

Zagorela vila sredi mesta


Zagorelo ostrešje starejše stanovanjske hiše

Sinoči, okoli 20.ure pa je zagorelo tudi ostrešje starejše stanovanjske hiše v Spodnji Koreni. Goreti naj bi začelo blizu dimnika. Ostrešje je zgorelo v celoti, nato pa so požar pogasili gasilci. Materialna škoda je nestrokovno ocenjena na 50.000 do 60.000 evrov. Med gašenjem se je poškodoval en poklicni gasilec, saj mu je na ramo padel del opeke, vendar zdravniške pomoči ni iskal.

Preko noči so gasilci postavili "gasilsko stražo", saj je zaradi vetra in zaradi napovedi, da se bo ta še okrepil, obstajala možnost ponovnega izbruha požara.

Policisti in kriminalisti so danes opravili ogled kraja požara. Tujo krivdo za nastanek požara so izključili, točnega vzroka pa jim ni uspelo ugotoviti. O svojih ugotovitvah bodo s poročilo seznanili pristojno tožilstvo.

Poleg opisanih požarov so policisti sinoči obravnavali še dva dimniška požara, kjer pa materialna škoda ni nastala. Saje so gorele v dimnikih stanovanjskih hiš v Križnem vrhu na območju PP Slovenska Bistrica in v Skokah, območje PP Maribor II.



Več v Črna kronika