Srečanje poverjenic in poverjenikov Društva upokojencev Ljutomer

V Društvu upokojencev Ljutomer namenjajo vso skrb vsem svojim članom

Prlekija-on.net, sobota, 15. februar 2020 ob 19:19
Srečanje poverjenic in poverjenikov DU Ljutomer

Srečanje poverjenic in poverjenikov DU Ljutomer

V Društvu upokojencev Ljutomer, katerega predsednik je Ciril Magdič, namenjajo vso skrb vsem svojim članom. Tako so se srečali v petek, 14. februarja, v prostorih društva. Na tokratnem srečanju poverjenic, poverjenikov ter prostovoljk in prostovoljcev so se med drugim pogovorili o izvajanju programa in aktivnosti po projektu »starejši za boljšo kakovost življenja doma«.

Največ nalog izvajajo njihovi poverjenice in poverjeniki. Draga Ficko, ki skrbi za izvedbeni del, je uvodoma poudarila, da so najstarejši člani veseli obiskov drugih članov. Tako je bilo v letu 2019 opravljenih 479 vseh obiskov, od tega 462 ponovnih obiskov in 17 prvih obiskov. Taki obiski bogatijo življenje vsem.

Med razpravo so sklenili, da bodo s tem pomembnim delom nadaljevali tudi v letu 2020.

Starejši se srečujejo v vsakdanjem življenju tudi s težavami v cestnem prometu. Pridružili so se jimm dr. Srečko Šteiner iz Policijske uprave Murska Sobota, Lidija Nemec iz Policijske postaje Ljutomer in Mitja Kolbl, strokovni sodelavec s področja delovanja Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Občinske Uprave Občine Ljutomer.

Ob temi Promet in prometna varnost so jih seznanili s prometno varnostno situacijo, novitetami s tega področja, obnovili pa so tudi »pozabljena znanja«.

Branje knjig je bila sopotnica njihovega vsakdana, žal pa je v zadnjem času zapostavljeno. Pridružili sta se jim direktorica Knjižnice Ljutomer Vesna Laissani in strokovna sodelavka Jasna Branka Staman. Predstavili sta jim prizadevanje knjižnice za ponovno oživitev »bralne kulture«. Ob tem so odprli »knjigobežnico«, katere namen je lažja dostopnost knjig in njihova sposoja.

Za dobro voljo pa sta poskrbela člana društva, zakonca Perhač, tudi ljudska godca, ki sta zaigrala in zapela nekaj naših, domačih, skoraj že ponarodelih prleških pesmi.

O prijetno preživetem dopoldnevu pričajo tudi fotografije druženja.



Več v Kultura in izobraževanje