V Babjem Ložiču tla gozda prekrita z zvončki

Tla so obarvala belo, seveda ne zaradi snega, pač pa zaradi številnih zvončkov, ki so pokukali na plan

Prlekija-on.net, sobota, 15. februar 2020 ob 20:20
Zvončki v Babjem Ložiču

Zvončki v Babjem Ložiču

V zadnjih dneh imamo sončno vreme, temperatura pa je že krepko nad ničlo, tudi do 15 stopinj C. Tako so se v gozdovih tla ponovno obarvala belo, seveda ne zaradi snega, pač pa zaradi številnih zvončkov, ki so pokukali na plan. Zvončki sicer cvetijo od februarja do aprila in so eni izmed najbolj znanih znanilcev pomladi.

V naših gozdovih lahko zasledimo večinoma pomladanske velike zvončke, ki jim pri nas pravimo tudi norice ter navadne male zvončke, ki jim ponavadi rečemo zvončki. V Babjem Ložiču so tla gozdov te dni prekrita z navadnimi malimi zvončki, kar si lahko ogledate na fotografijah in v videu.

V nedeljo precej jasno

Po napovedih vremenoslovcev so v nedeljo precej jasno, proti večeru bo na zahodu oblačnost pričela naraščati. Pihati bo začel šibak do zmeren jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 10 do 16 stopinj C. V ponedeljek bo na vzhodu delno jasno, drugod pretežno oblačno. V zahodnih krajih bo občasno rahlo deževalo ali rosilo. Pihal bo jugozahodni veter. V torek in sredo bo pretežno oblačno, občasno bo tu in tam rahlo deževalo.



Več v Narava