»Darujem zate« za Cvetko Kšela

Humanitarno zbiranje finančnih sredstev za zdravljenje

Filip Matko, petek, 28. januar 2011 ob 09:47
Pohod po Radencih

Pohod po Radencih

Cvetka Kšela, 52-letna občanka Občine Radenci, je do lanskega leta bila direktorica Zavoda za turizem in šport Radenci, znana kot aktivna, zagnana, delovna in neumorna oseba, ki pa jo je lani aprila prizadela huda bolezen: ALS – amiotrofična lateralna skleroza oziroma bolezen motoričnega nevrona. Pri tej bolezni slabijo in usihajo mišice, bolnik ima vedno večje težave pri hoji, z govorom, požiranjem hrane in dihanjem. Pri posamezniku se lahko pojavi med 50-im in 55-im letom. V Sloveniji je trenutno okrog 200 obolelih s to boleznijo.

Ker pri nas te bolezni še ne zdravijo, so morali sorodniki strokovno zdravstveno pomoč poiskati v tujini, na kliniki v Düseldorfu, kjer je prva operacija stala osem tisoč evrov, operacijski poseg pred kratkim v Izoli štiri tisoč evrov, a prepotrebna naslednja operacija v tujini, aprila letos, bo veljala 17.500,00 evrov.

Cvetki Kšela sta v nenehno pomoč in podporo mož in sin, ki ji poleg 24-urne nege in oskrbe vlivata močno voljo in upanje ter sta ji s tem istočasno tudi v veliko moralno oporo. A dohodki v družini so prenizki, da bi lahko z njimi krili vsakdanje življenjske stroške ter visoke stroške zdravljenja.

Tako sta se na Občini Radenci Vera Sever in Nada Žitek odločili za akcijo zbiranja finančnih sredstev »Darujem zate« v humanitarni namen, za delno kritje stroškov zdravljenja Cvetke Kšela. V humanitarni namen zbiranja sredstev je 11. februarja ob 18. uri v Kongresni dvorani hotela Radin v Radencih predvidena gledališka igra Ljubiteljskega dramskega društva Sveti Jurij ob Ščavnici pod naslovom Igra o izgubljenem sinu. Ob vstopnini se bo pobiralo še prostovoljne prispevke, ves zbrani denar pa bo nakazan Cvetki Kšela na transakcijski račun 0234 1183 9244 979 pri NLB d.d. Na ta račun pa lahko tudi vsak posameznik pošlje svoj prispevek.


Več v Družabno