V Benediktu letos pust dobrodelnih ust

V soboto, 22. februarja, se bo ob 19. uri v Športni dvorani v Benediktu odvil že 15. Klapovühov pustni koncert. Člani uspešnega ansambla Klapovühi iz Benedikta pa bodo letošnji koncert obarvali z dobrodelnostjo.

Aleksandra Papež, torek, 18. februar 2020 ob 10:15
Klapovühi

Klapovühi

»Otroci so naše največje bogastvo!« so prepričani mladi glasbeniki iz Benedikta, ki jih je k razmišljanju spodbudilo rojstvo prvega majhnega Klapovüha, sina njihovega člana Jerneja Merčnika.

V soboto, 22. februarja, se bo ob 19. uri v Športni dvorani v Benediktu odvil že 15. Klapovühov pustni koncert. Člani uspešnega ansambla Klapovühi iz Benedikta pa bodo letošnji koncert obarvali z dobrodelnostjo.

Njihov član Jernej Merčnik je oktobra lani postal očka. »Prvi med nami je Jernej stopil v velike čevlje ponosnega starša. In prav vsi smo mu ob prvem srečanju zaželeli, da bi bil pubec zdrav, kakor rečemo pri nas. Vendar pa nimajo vsi otroci tega privilegija, biti popolnoma zdravi, zato smo se letos člani Glasbeno-turističnega društva Klapovüh odločili 2 evra od vsake prodane vstopnice nameniti skladu Viljem Julijan, ki trenutno pomaga tudi družini Špilak iz Benedikta,« pove Tadej Merčnik, ki je poleg Maje Merčnik, Florijana in Jerneja Merčnika ter Leona Šoštariča član ansambla Klapovühi.

Člani ansambla poudarjajo, da niso leni s številnimi uspehi na festivalih, s sodelovanjem z odličnimi pisci melodij in besedil ter že 5 izdanimi albumi. Za prvi album so leta 2007 prejeli zlato plaketo za prodanih 7000 zgoščenk kot otroški ansambel še tedaj. Danes imajo posnetih že 11 videospotov, najbolj znan pa je gotovo Naša babica je zobe izgubila, ki na YouTubu šteje 3 milijone ogledov.

Konec januarja pa so svojo energičnost ter vztrajnost potrdili ter posneli novo pesem Jaz nisem len, v sodelovanju z Igorjem Pirkovičem in Luko Krofom pod okriljem Video produkcije Tonija Konrada.

V soboto bodo v Benediktu predstavili svojo novo pesem, številne druge ter gostili veliko gostov, ki bodo svoje nastope opravili v živo, vse pa bodo pomešali z obilico humorja, kakor je zanje značilno. Vsako leto za rdečo nit koncerta poskrbi Vesna Merčnik, ki jih nato že 13. leto zaporedoma v scenarij poveže Ksenija Trs.

Vstopnice (12 evrov) so v prodaji na vseh mestih sistema Eventim.

Foto: arhiv ansambla



Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Družabno

Postavljanje mlaja v Orehovcih

V Orehovcih so postavili mlaj

nedelja, 28. april 2024 ob 09:15
Prljavo kazalište

Kdo bo letos zbudil Ormož?

petek, 26. april 2024 ob 14:46