Neznanci v vozilo zapičili lesen kol

Dogodek se je zgodil v ulici, kjer živi predsednica DeSUS-a in ministrica za kmetijstvo Aleksandra Pivec, ki je bila že deležna groženj in je pod policijskim varstvom

Prlekija-on.net, petek, 21. februar 2020 ob 12:57
Policija zadevo preiskuje

Policija zadevo preiskuje

Iz PU Maribor so sporočili, da so ptujski policisti danes zjutraj, ob 7.35 prejeli prijavo občana s Ptuja, da mu je neznani storilec preko noči poškodoval osebni avtomobil, parkiran na domačem dvorišču. Vozilo je poškodovano na način, da je neznani storilec v leva, voznikova vrata zapičil lesen kol. Materialna škoda še ni ocenjena. Policisti kaznivo dejanje še preiskujejo.

Po do sedaj zbranih obvestilih dejanje ni povezano z varovano osebo, ki živi v bližini.

Tako varovana oseba, kot policisti, ki jo varujejo so z dogodkom seznanjeni, so še sporočili.

Dogodek se je zgodil v ulici, kjer živi predsednica DeSUS-a in ministrica za kmetijstvo Aleksandra Pivec. Avtomobil, ki je bil poškodovan, pa naj bi bil podoben avtu, ki ga vozi tudi ministrica.

Kot je znano, je predsednica DeSUS-a nedavno že bila tarča groženj, saj je pred enim od sestankov s predsednikom SDS-a Janezom Janšoo oblikovanju morebitne nove koalicije prejela grožnje, neuradno s smrtjo, če bi se dogovorila za vstop v SDS-ovo vlado. Policisti so ji po tem dogodku zagotovili varovanje.

Iz PU Maribor so pozneje sporočili, da so policisti in kriminalisti zaključili ogled poškodovanja vozila na Ptuju. Materialna škoda je nestrokovno ocenjena na okoli 1.000 evrov. Neznani storilec je poškodoval vozilo last 53-letnega Ptujčana na način, da je v leva, voznikova vrata zapičil lesen kol.

"Zavrniti pa moramo poročanja nekaterih medijev, da je bilo vozilo polito z bencinom in zažgano, saj to ne drži," so še ob tem sporočili ter dodali, da tudi po dodatno zbranih obvestilih dejanje ni povezano z varovano osebo, ki živi v bližini.



Več v Črna kronika