PGD Lutverci pripravilo pustovanje

V vasi Lutverci je bilo spet veselo, tokrat so priredili pustno rajanje in povorko po vasi

Prlekija-on.net, sreda, 26. februar 2020 ob 19:33
Pustovanje v Lutvercih

Pustovanje v Lutvercih

V vasi Lutverci je bilo spet veselo. Komisija za mladino, kjer aktivno delata Tina Rojc in Zdenka Šuman, v zadnjem času poskrbita, da se za otroke vedno nekaj zanimivega dogaja. Tako so v lanskem letu lahko otroci prišli na čarovniške in božične delavnice, pustovanje in obisk dedka Mraza. Prav tako vodita desetino pionirjev, s katerimi se srečujejo ob petkih v gasilskem domu.

Na pustno soboto, 22. 2. 2020, smo priredili pustno rajanje in povorko po vasi Lutverci. Vabilu so se odzvali naši najmlajši, in mladi po srcu. Tako se je zbralo v našem gasilskem domu lepo število otrok in staršev, ki so tudi upoštevali, da so bile maske obvezne. Najprej smo maškaram ponudili topel čaj in krofe. Sledilo je skupno fotografiranje vseh prisotnih. Nato smo se odpravili po vasi. V obvestilu za vaščane smo zapisali, da nas naj vaščani pričakajo ob cesti. Zagotovili smo, da bomo dovolj glasni, da nas bodo vsi slišali. In res. Tisti, ki so dobro poslušali, so nas pričakali ob cesti z raznimi dobrotami, pa še kakšen evrček so nam stisnili v škatlico. Po obhodu po vasi smo se vrnili nazaj v gasilski dom, kjer je že bila pripravljena malica za vse maškare. Ko smo se okrepčali, pa je sledila zabava in ples. Otroci so domov odšli rahlo utrujeni, vendar veselje in žar v očeh je povedalo svoje, da so neizmerno uživali. Seveda sva bile vesele tudi midve s Tino, da se nam je tega dne pridružilo veliko otrok in staršev. Z zbranim denarjem bomo v teku leta organizirali razne delavnice in druženje za otroke.

Naš moto je druženje, zabava, brez mobitelov in televizije. Po odzivu otrok nam to uspeva. In to nas žene naprej, da je potrebno v tej smeri nadaljevati.

PGD LUTVERCI, Komisija za mladino:
Zapisala Zdenka Šuman
Foto: Blaž Rihtarič



Več v Družabno