Krepko pijan sredi noči grozil ljutomerskima policistoma, da ju bo ustrelil

Policisti PP Ljutomer so ustavili osebno vozilo v katerem sta bila močno pijana voznik in sovoznik. Slednji je pozneje pred PP Ljutomer policistoma pričel resno groziti, da bosta ostala brez službe, da bo postrelil njiju in njune družinske člane...

Prlekija-on.net, četrtek, 27. februar 2020 ob 13:261
Policija

Policija

Policisti PP Ljutomer so danes malo po 1. uri med kontrolo cestnega prometa v Stročji vasi ustavili voznika osebnega avtomobila. Preizkus alkoholiziranosti je pri vozniku pokazal 0,97 mg/l alkohola. Zoper voznika je bilo odrejeno pridržanje in bo podan obdolžilni predlog. V času postopka z voznikom se je sopotnik v vozilu vmešaval v postopek in verbalno žalil policiste, za kar bo obravnavan v prekrškovnem postopku po ZJRM-1.

Policistoma grozil, da bo postrelil njiju in njune družinske člane

Ob 2.30 uri se je sopotnik iz vozila, ki je bil pod močnim vplivom alkohola, nahajal pred stavbo PP Ljutomer, kjer je zvonil in trkal po vhodnih vratih. V času od 00.00 do 05.00 ure na PP Ljutomer ni zagotovljene dežurne službe, zato so bili prostori PP Ljutomer tudi prazni, kar mu je bilo pojasnjeno. S strani policistov mu je bila nudena pomoč glede klica domov, ali taxi službe, kar je odklonil. Moški se je do policistov začel grdo obnašati in resno groziti, da bosta ostala brez službe, da bo postrelil njiju in njune družinske člane. S strani policistov je bil pomirjen, nato se je vsedel pred vhod PP in tam nakaj minut počakal, nakar se je odpravil neznano kam.

Zoper moškega bo podana kazenska ovadba za kaznivo dejanje grožnje, prav tako pa bo preverjana njegova zanesljivost glede nošenja in uporabe lovskega orožja, ki ga poseduje.