Novi predsednik Združenja borcev za vrednote NOB Ljutomer je Jani Prajner

Na letni skupščini so izvolili novo vodstvo združenja

Branko Košti, nedelja, 1. marec 2020 ob 11:121
Letna skupščina ZB za vrednote NOB Ljutomer

Letna skupščina ZB za vrednote NOB Ljutomer

Člani Združenja borcev za vrednote NOB Ljutomer so na letni skupščini v Gostilni Šadl v Križevcih pri Ljutomeru, pregledali svoje delovanje v letu 2019, se dogovorili o načrtovanih nalogah v letu 2020, ter izvolili novo vodstvo.

Številne aktivnosti združenja, katerega namen in cilj je prenašati vrednote NOB na mlajše rodove in izgrajevati pozitiven odnos do njih, je v poročilu predstavil predsednik Franc Slokan. Pri svojem delu so sledili načrtovanemu poslanstvu in viziji, predvsem na področju domoljubja in spoštovanju človeškega dostojanstva. Pripravili so spominske slovesnosti ob obletnicah tragičnih dogodkov v Prlekiji v času NOB in sicer na domačiji Bunderla (nekdanji Prelogovi domačiji) na Grlavi, Žalikovi domačiji v Logarovcih, pri Mali Nedelji, na Moti, v Cezanjevcih, v Ilovcih. Ob dnevu spomina na mrtve, skupaj z občinami in drugimi domoljubnimi društvi in združenji, pripravljajo komemoracije v vseh štirih občinah UE Ljutomer. Skrbijo tudi za urejanje spominskih obeležij in njihove okolice. Ob Dnevu upora proti okupatorju, 27. aprilu, so pripravili slovesnost v Domu kulture v Ljutomeru, na kateri so podelili spominske nagrade veteranskih in drugih organizacij najboljšim učencem OŠ in dijakom gimnazije, sodelujočim na natečaju Spomeniki in spominska obeležja pripovedujejo.

Po potrditvi poročila o delu in finančnega poročila, je bilo razrešeno dosedanje vodstvo, katerega je dva mandata vodil Franc Slokan in izvolili novo vodstvo združenja, katerega bo v naslednjem obdobju vodil Jani Prajner, dosedanji podpredsednik. Novi predsednik je tudi predstavil program dela za tekoče leto, v katerem so začrtane enake ali podobne aktivnosti, ki so stalnica delovanja ZB za vrednote NOB.

Skupščine ZB za vrednote NOB so se udeležili tudi predstavniki domoljubnih in veteranskih združenj s katerimi pri svojih aktivnostih tesno sodelujejo. V imenu OZSČ in OZVVS Ljutomer je združenju za delo čestital in novemu vodstvu zaželel uspešno delo major Anton Kosi, Društvo generala Maistra Veržej je zastopal predsednik Drago Fras, PVD Sever za Pomurje – pododbor Ljutomer predsednik Franc Flegerič. V imenu pomurskega pokrajinskega sveta ZB za vrednote NOB je spregovoril njegov predsednik Boris Edšid.



Več v Kultura in izobraževanje