Zagoreli predelani biološki odpadki, škode za 3 milijone evrov

Prve informacije kažejo na to, da gori v skladišču predelanih bioloških odpadkov, velikosti okoli 50 x 70 m

Prlekija-on.net, ponedeljek, 2. marec 2020 ob 14:14
Požar v Surovini

Požar v Surovini

Iz PU Maribor so sporočili, da so bili ob 12.44 bili obveščeni o požaru, ki je izbruhnil v podjetju Surovina v Mariboru. Na kraj so bili takoj napoteni gasilci in policisti. Prve informacije kažejo na to, da gori v skladišču predelanih bioloških odpadkov, velikosti okoli 50 x 70 m. Gasilci so požar omejili, vendar ga še gasijo. Nevarnosti za okoliške stavbe ni več, saj imajo gasilci požar pod nadzorom. Po doslej zbranih podatkih ni bilo nihče poškodovan.

Po prvih nestrokovnih ocenah je nastalo za okoli 3.000.000 evrov materialne škode.

Radovedneži ovirajo delo gasilcev

Policisti so omejili dostop do kraja požara. Ta je dovoljen samo interventnim službam. Vseeno pa se na dovoznih poteh in v okolici kraja požara zbirajo radovedneži, ki pa s tem ovirajo delo gasilcev. Zaradi tega prosijo, da se naj ljudje, ki tam niso zaradi gašenja, umaknejo s pločnikov in cestišč in naj ne ovirajo dela interventnih služb. Predvsem gasilci so na nujnih vožnjah, saj morajo s cisternami dovažati vodo za gašenje.

Gasilci tudi pozivajo vse ljudi, naj zaradi gostega dima zaprejo vsa okna in vrata ter naj se ne zadržujejo na prostem in naj se po nepotrebnem ne izpostavljajo dimu in plinom, ki se sproščajo.

[POŽAR V MARIBORU ] Zaprite okna, ne zadržujte se na prostem in ne ovirajte dela interventnih služb...

Objavil/a Policijska uprava Maribor / Police Directorate Maribor dne Ponedeljek, 02. marec 2020


Več v Črna kronika