Članice DU Ljutomer, Sekcije za ohranjanje kulturne dediščine, odprle razstavo »Ko ptički zapojo«

Na razstavi so predstavile preko 200 ročnih del, katerih osrednji del predstavljajo prtički, oblačila in okrasni predmeti, ki so vrsto let krasila naše domove širom Prlekije

Prlekija-on.net, sobota, 7. marec 2020 ob 19:09
Odprtje razstave Ko ptički zapojo

Odprtje razstave Ko ptički zapojo

Pri Društvu upokojencev Ljutomer deluje Sekcija za ohranjanje kulturne dediščine. V soboto, 7. marca, so članice pripravile razstavo ročnih del z naslovom »Ko ptički zapojo«.

Na razstavi so predstavile preko 200 ročnih del, katerih osrednji del predstavljajo prtički, oblačila in okrasni predmeti, ki so vrsto let krasila naše domove širom Prlekije.

Na otvoritvi sta spregovorila vodja sekcije Danica Makoter in Dejan Židan, ki sta poudarila pomen, aktivnosti dela sekcije in njihov prispevek pri ohranjanju kulturne in krajinske dediščine. Članice so povedale, da je to ena od uvodnih razstav v letošnjem letu, na druženju pa že izdelujejo nove izdelke, za navdih pa so uporabile pričevanja in fotografije ročnih vezenin iz zgodovine.

Razstava bo v teh prostorih na ogled do 14. marca 2020. Več o razstavi bomo zapisali v naslednjih dneh.Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.Več v Kultura in izobraževanje