Pod vplivom alkohola skozi naselje vozil s hitrostjo kar 157 km/h

Predpisana sankcija za storjeni prekršek je 1.200 evrov in 18 kazenskih točk, začasno so mu odvzeli tudi vozniško dovoljenje

Prlekija-on.net, torek, 10. marec 2020 ob 11:25
Policija

Policija

Policisti Postaje prometne policije Maribor so v ponedeljek, 9. marca, izvajali kontrolo hitrosti v naselju Miklavž na Dravskem polju, kjer je hitrost vožnje s splošnim predpisom omejena na 50 km/h.

Ob 23.03 so z ročnim laserskim merilnikom hitrosti izmerili, da je voznik osebnega avtomobila znamke Škoda, tip Octavia Combi, po Ptujski cesti, iz smeri Maribora v smeri Loke, vozil s hitrostjo 157 km/h. Voznika so ustavili in mu predočili prekršek.

V postopku so vozniku odredili tudi preizkus alkoholiziranosti z indikatorjem alkohola. Ta je pokazal, da je imel voznik v organizmu 0,23 mg/l alkohola. Vozniku so zato začasno odvzeli vozniško dovoljenje in mu izrekli prepoved nadaljnje vožnje.

Policisti so zoper kršitelja podali obdolžilni predlog na Okrajno sodišče v Mariboru, Oddelek za prekrške, in sodišču predlagali, da mu začasno odvzame vozniško dovoljenje. Predpisana sankcija za storjeni prekršek je 1.200 evrov in 18 kazenskih točk.



Več v Črna kronika