V Ljutomeru podelili Miklošičevo nagrado in priznanja za leto 2011

Miklošičevo nagrado za leto 2011 je prejel Anton Marinič iz Cvena

Dejan Razlag, petek, 4. februar 2011 ob 21:20
Anton Marinič in Olga Karba

Anton Marinič in Olga Karba

V Kulturnem domu Ljutomer so na slavnostni prireditvi ob slovenskem kulturnem prazniku, podelili Miklošičevo nagrado in priznanja. Miklošičevo nagrado za leto 2011 je prejel Anton Marinič iz Cvena, priznanja pa Frančiška Zorec in Zvonko Štefanec iz Ljutomera ter Leon Rošker iz Cvena. Vse zbrane v dvorani je naiprej pozdravila županja Občine Ljutomer mag. Olga Karba, slavnostna govornica na prireditvi pa je bila Eva Škofič Maurer.

Po podelitvi nagrade in priznanj je sledil kulturni program Onežimo svet v izvedbi deklamatork in glasbenikov iz Ljutomera, Križevec, Razkrižja in Veržeja pod režijo Cilke Jakelj.

Poezijo Neže Maurer Onežimo svet so izvedle deklamatorke Mira Azzeh, Majda Kodba, Inga Rajtman, Matilda Slavič, Klementina Šafar, Slavica Sunčič, Manica Sušec in Mira Rebernik Žižek, za glasbeno spremljavo pa so poskrbeli Samo Budna - violina, Matej Bunderla - saksofon, Rok Sraka - violina, Marina Toplak - klavir in glas ter Jaka Žunič - bobni in harmonika.

Zdravljico za uvod v prireditev je zapel pevski zbor Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer. Po prireditvi je sledila pogostitev v Galeriji.

Obrazložitve o podelitvi nagrade in priznanj lahko preberete tukaj.


Več v Kultura in izobraževanje