V Sloveniji velja odredba o prepovedi prometa zaščitnih sredstev

Prepovedan je promet z navedenimi sredstvi na in izven območja Republike Slovenije, razen za potrebe oskrbovanja izvajalcev zdravstvene dejavnosti, Policije, Slovenske vojske ter sil za zaščito, reševanje in pomoč v Republiki Sloveniji.

Prlekija-on.net, petek, 13. marec 2020 ob 20:59
Prepovedi prometa zaščitnih sredstev

Prepovedi prometa zaščitnih sredstev

V petek, od 16. ure velja odredba o prepovedi prometa zaščitnih sredstev v Sloveniji. S to odredbo se vsem, ki v Republiki Sloveniji razpolagajo z zaščitnimi sredstvi, katerih namen je zaščita zdravstvenih delavcev in zdravstvenih sodelavcev pri obravnavi in zdravljenju pacientov, okuženih z nalezljivo boleznijo SARS-CoV-2 (COVID-19), prepove promet z navedenimi sredstvi na in izven območja Republike Slovenije, razen za potrebe oskrbovanja izvajalcev zdravstvene dejavnosti, Policije, Slovenske vojske ter sil za zaščito, reševanje in pomoč v Republiki Sloveniji.

Med zaščitna sredstva spadajo:

  • sredstva za osebno in skupinsko zaščito (zaščitne ro­kavice, zaščitni kombinezoni, zaščitne obleke, zaščitne maske (FFFP 2 ali IIR, FFFP 3, troslojne kirurške z vrvicami) in očala),
  • razkužila,
  • druga sredstva in izdelki, ki so lahko uporabljeni za zaščito zdravstvenih delavcev in zdravstvenih sodelavcev pred nalezljivo boleznijo SARS-CoV-2 (COVID-19).
Objava v Uradnem listu (13. 3. 2020, str. 1486)


Več v Slovenija