Zastrupitve živali pri Mali Nedelji?

Nekdo naj bi pri Mali Nedelji zastrupljal živali

Prlekija-on.net, torek, 8. februar 2011 ob 19:4746
Poginuli pes

Poginuli pes

Bralec našega portala iz okolice Male Nedelje, nam je sporočil, da naj bi nekdo v Kuršincih pri Mali Nedelji načrtno zastrupljal hišne ljubljenčke okoliških prebivalcev. "Že spet je bila pri nas v gozdovih zastrupitev živali in zdaj je bil žrtev sosedov pes, ki je bil mlad in zelo priden ter prijazen. Lastnica je vsa iz sebe... Že nam so izginili trije psi, ki smo jih imeli zelo radi, zdaj imamo doma dva psa in se bojimo, da še nam ta dva zastrupijo," nam je povedal.

"V Kuršincih pri Mali Nedelji, je 100 metrov od mojega doma oddaljen gozd in le v tem delu umirajo naši hišni ljubljenčki." Po pripovedovanju naj bi bil problem tega le v njihovem predelu, kriv pa naj bi bil nek lovec. "Včeraj sva s sosedo šla po njenega psa, ki sem ga našel mrtvega v gozdu, na njem pa so bili vidni prvi znaki zastrupitve, saj je krvavel iz vseh odprtin. Bil je še topel, tako da domnevam, da še storilec ni utegnil psa odpeljati, kot se je to zgodilo pri naših psih." Sami svojih psov namreč nikoli niso našli, naenkrat so kar izginili, zato si drugega ne morejo predstavljati kot to, da jih je nekdo zastrupil ali kako drugače ubil ter jih odnesel. Ta sosedov pa je imel okrog 50 kg, zato domnevajo, da ga ni odnesel, ker je bil pretežak. Sogovornik še je dodal, "da se to dogaja že okoli 5 let le v tem predelu, tako da mislim, da gre za enega in istega človeka."

Lastnica poginulega psa je o dogodku obvestila policijo in jih napotila na kraj, kjer so našli psa. Več o tem bo verjetno znano v naslednjih dneh.


lisjak torek, 8. februar 2011 ob 20:36

Žalostno Žalosten prepovedan je ta strup!! upam da se ob tem dogodku malo določeni lovci zavedajo in upam da ta storilec do konca svojih dni nebo več mogo v miri spati..

driver torek, 8. februar 2011 ob 20:39

hja, kej nej rečen? to je svijarija prve klase, ka pa je to lovec, se samo predvidevle al je to res? te se itaki zno keri je..

lisjak torek, 8. februar 2011 ob 20:49

Neven keri drugi bi zastrupla živoli tu okoli,res nemremo nikoga obtožiti,samo se dogaja to že dugo in znaki so se vidli... J**** ma***** totem...UPAM KA TOTO OBJAVO VIDIJO DOLOČENI LIDJE IN SE MALO ZAMISLIJO

TUNČEK torek, 8. februar 2011 ob 21:24

Očitno se štorija ponovla po Prlekiji. Gda sen jas bija še deca se je to dogojalo malo proč ot Küršinec- prinas v Grapšincih. En jager je redno gifta pse, doklič so ga ne vrgli is lofske družine.
Ne razmin, ke so živoli napoti kakšemi človeki, da jih more zagiftati. Takšen človik je krutosrčen in ne pomisli, da živol trpi in v mukah merje.
Samo ne je pa mus, da je krivec jager - lehko je to kdorkoli.

lisjak torek, 8. februar 2011 ob 21:30

Sej se je to dogajalo že eno 6.let samo je zej dokur***o in se je dalo na internet.Ker med lofce de to prišlo do totega in de mogoče heja,ker poznamo vse okoli in vervlen ka niše nebi gifta živole... Druge neje kot neke lovec in to je 100%!Upajmo da se izve ker je to,ali pa ka to son vidi pa heja s ten...

Dejan torek, 8. februar 2011 ob 21:34

Jah, kej vemo kej je res. Pri ten se res nejpret pomisli na lovce, ki so alergični, či se pesi steplejo po jihoven lovsken reviri pa še po možnosti kolejo kakšo divjod al perjod. Seveda se pesi nej ne bi sami brez lastnika stepali negi po šumah, lastnik more biti vedno negi blizi.
Eni lovci pa tüdi prehitro vzemejo to v svoje roke pa pesa enostavno strelijo al pa ga zastrupijo. To pa je kaznivo, či ga seveda poleg dobimo.

To je res svijarija prve vrste, ka se to dela, samo tüdi lastniki morejo paziti na svoje pse pa znati, gi je.

Natalia torek, 8. februar 2011 ob 22:10

toti človek je dobesedno nesnaga . nič se ne predvideva ve se kdo je edina nesnaga tu . mene je isti človek na istem mestu zastrupil psico pred 5 leti . pa se je dala na lovsko zvezo in je bil en čas mir . al zdaj pa spet dalje . . al keri vemo za koga se gre vemo tudi da se tota oseba nikoli nebo zamislila sama nad sabo. tota oseba si ne zasluži ka živi . Jokec Jokec
jaz sem dobro poznala tega psa in vem da takega psa več nebo . takega mojega carteka . Žalosten

misekovi torek, 8. februar 2011 ob 22:28

Nemren razmiti totih lovcov, moj pes nesmi v šumoi kera tak nihe jihova, srne pa lehko delajo škodo v mojih goricah.

ajdemi popuši torek, 8. februar 2011 ob 22:30

upoštevajte zakon pa imejte pse na povodcih in v urejenih boksih..
pa še ena zanimivost:
Lani je bilo na območju Republike Slovenije zaradi nevestnih lastnikov pokončanih
729 kosov srnjadi, kar pomeni po ceniku za 456.354 € škode.

TUNČEK torek, 8. februar 2011 ob 22:45

Zvrtaj negi podotek, keko pa so pesof vničili jagri !? Hjooj

TUNČEK torek, 8. februar 2011 ob 22:47

Sen pa za red, pesi morejo biti na povodci, nevarni pa z nagopčnikon ! Son pes pa f šumi nema kaj iskati.

karantanija torek, 8. februar 2011 ob 22:54

Lehko se je pes naja tiste vabe, ki jo lofce URADNO nastovljajo lisican, kej je tude po zakone lepo pa praf. Ne pa je vrede, ka ledje nemajo "pravilno" zavarovoneh svojeh psof. To pomene v bokse ali na lance, če pa je na sprehode te pa na povodce. Če bi tak bilo, do pogina nebi prišlo. Če pa je keri son rat gift vrga, te pa se mu nej malo roka posiši, bor do lakta. Škoda lepega pesa.

gorgona torek, 8. februar 2011 ob 23:06

neven če je bija to lovec al ne pa neven nite kere,sam jas toteme človeke privoščim enoko vmiraje,nege v jorki,na samen v žalosti...je res ka drugemu nesmemo želeti slabega ampak pač nemren preko tega da kdo načrtno ubija živali bodisi iz maščevanja lastniku,bodisi ka to rad vidi,želim mu tude ka policija narede kak vedno,ka odkrije tega bedneža,ga sprove malo na hladno ka de meja čas premislite ke je takega dela...pa ka do še ga malo tan v zapori predelali na taki pa na drugačen način

ajdemi popuši sreda, 9. februar 2011 ob 00:14

tunček.. keko so pesof vničili? neven,pa ne podpiran tistih ki to delajo.samo če se pesi nebi nenadzorovano gibali,te se to nebi dogajalo..si predstavlate kake muke doživlja divjad?
pa to samo zaradi lastnikov pesov. Veš ke ti reče ponavodi inšpektor če mu javiš da pesi kolejo divjad?- probejte poslikati dejanje, pa s sliko opozoriti lastnika..
če pa lastniki samo probaš kej rečti glede jegovega pesa, pa jegovega nenadzorovanega gibanja, pa moreš biti dobro obuti, ka folgaš spi*diti po domače povedano..
to edino tak lehko rešimo, ka se začne redno pisati položnice lastnikom pesov, kerih pesi se prosto giblejo, neso cepleni itd.!!
no,tisti ki se bunite, ka so vam v preteklosti pesi zginili..verjetno so vam po nekdanji legalni poti, pred leton 2004, kda so zakon spremenili...tudi tisto neje bila rešitev... so pa mogoče preprečili kako mučenje, psov in divjadi..

rok000 sreda, 9. februar 2011 ob 06:41

Jaz nebi glih nekoga kar tak ontoža nige nega nobenega vira ka je to nareda lovec Jaaa

ajdemi popuši sreda, 9. februar 2011 ob 07:06

jaz nesen nikoga obtoža..lehko je kriva kaka stora zamera..kaki nevoščljiv človik tan okoli..nebon pa trdija, ka neso jagri bli.

lisjak sreda, 9. februar 2011 ob 10:39

Nega pesa ka bi zgraba zofca ali pa srne in tudi takih pesov nega prinas... Tu so sami taki pesi ki nebi nikoli naredli nobenemo nič slabega in če živiš polek šume nemreš zej nadzarovati pesa vsako sekundo,če zgine v šumo ga skregaš ali pa malo fsipleš pa heja... Ne mislim zej ka bi stuka pesa,samo pač ka si zapomni,jaz samo upam ka se s ten heja ker tu neje bilo zamere.. Ponavadi se pesi neso nejšli in toti se zej je! neše to more delate... Jeb*** mu mat**.. ker če pes malo leče po šume je tude ne hudo...

Natalia sreda, 9. februar 2011 ob 10:45

nazdoruvle psa ??
gle če pes vujde je lastnik kriv . če je pes doma pricvezani al pa v bokse pa je že mučenje živali. mislin ka tude vas pes vujde taka ne mi rečte ka ste lehko taki ka nemate srco pa pesa malo ne spistite ka gre on po svoje . policija pa nede nič naredla . ker tude nič nemre . Žalosten

misekovi sreda, 9. februar 2011 ob 10:52

Ja ponavodi po šumi hodijo prijazni psi, saj tisti klateški v šumi ne najdejo hrone. naši vrli lovci pa tak majo z psi več problemof kak z divjadjo, zato jih pa več nihče ne trpi, naj si kupijo šume pa tan delajo red.

ajdemi popuši sreda, 9. februar 2011 ob 10:52

evo, to se pri nas ne dogaja:

http://www.zurnal24.si/crna-kronika/pes-med-sprehodom-raztrgal-srno-157940/clanek

neje boks nič slabega, če si vsaki den vzemeš cejt za pesa,pa greš z njin na sprehod. pa tudi neje problematično, če ga v naravi dol spistiš, pod pogojem ka maš ga nonstop na oki..če bi tak blo, te bi vidli, ka je neke čudnega požrja..mogoče bi še ga lehko pravi cejt rešili pri veterinari..

lisjak sreda, 9. februar 2011 ob 10:55

Jebeno je to vse skup in ker se to dogaja so dali na net ka bi mogoče vidli določeni lidje to!! ali pa bor čule za to..jebe** sej pa razmite.. Tote zakone pa so tak za K**** že v našeh krajeh ker noben pes nede zgraba srne pa ne zovca,nekega defektnega že in te pa še jih lofce nastavlajo,pa zastruplajo.. Zej ali je za srne ali zofce ali pa lisice nej majo pasko ka nedo naše pese to požirali..ker tote strup JE PREPOVEDANEEEE!!!!

rok000 sreda, 9. februar 2011 ob 10:57

Misekovi o tetih prijaznih pesih bi lehko razgloblale. Pes ma pač nagon pa gre za divjadjo vem ka je tudim moj ne drgačišen samo je ne problem v peseh ampak v lastnikeh.

Natalia sreda, 9. februar 2011 ob 10:59

ti ajdemi popuši celi pameten. ko jebe eno srno . lovci jo tudi ubijejo pa nihle neve za to. pa pe marsikej se skrije . taka prosim če tote svoje brezvezne komentare zadržiš za sebe . pa če se že pogloblaš v to se se vsaj praf pozanimej ka taki strup žival takoj ubije . pa na tem področju je umirajo samo psi tudi lisice .

ajdemi popuši sreda, 9. februar 2011 ob 11:41

natalia. očitno sem nekomi stopa na žul, kda sem omena ka moreš meti cejt za pesa..pa ka se moreš redno ukvarjati z njin..
in ja.. strupljenje je v sloveniji prepovedano...bilo kakšo..odmetavlejo se le vabe, s cepivom proti steklini..tote so namenjene lisicam, pa tudi če jo pes poje, se mu nič ne zgodi..
- pa ne beri površno..sen gi napisa, ka podpiram strupe??
-ja ja ...natalia: "ko jebe srno"..to pove vse o tvojem značaji.. srna je glih tak živo bitje, takak tvoj pes, tvoji domači itd. pa mislin ka si nobeden ne zasluži tega..tebi pač neje vseeno za pesa, ker je tvoj...bojiš se za svojo lastnino, je*e pa se ti za bolečine trplenje,muke vseh ostalih živih bitij..

Natalia sreda, 9. februar 2011 ob 11:52

ja z ten pa ka se moreš z peson z peson ukvarjate pa si me resno svada . ker za totega pesa kej se zej gre je blo vloženo teko truda pa dela ka ga malo keri vloži ( pasemski pes pa na vsaken tekmovaje zmoga !)
. pa tude vsaki ki ma psa rad se doste potrude pa vlože v jega . nikoli se mi neje jebalo za druge . nikoli . jaz pa preveč dobro ven ka se z peson moreš doste ukvarjate . gre se samo zato ka je toti osebi vseeno za to kaj doživlajo stvari .

lisjak sreda, 9. februar 2011 ob 13:00

Pes neje bija po ceni in tude res je zmagal v tekmovanjah in ljudje so ga na forumih ljubili! toti 50.kilni cartek je bija ZASTRUPLJENI z škropivom ki je prepovedano in ki zjebe jetra (zej neven kero je to)! misli si kej je pesi moglo delati ko je to šlo skozik jega in ko mu je razjebalo jetra!mišice je meja trde! tak ka ga je moglo redno trgati (po domoče rečeno) Ziher de nekše lovec to prešteja in de se razjavilo med vsemi in tudi totemu de to prišlo v vuha,pa upajmo ka de se malo prija za glovo... Tote fant je že gore napisa ka so mu izginili trije na takšen način,tak da pes bi se skozik cejt nege nejša in od njih ni bilu sledu :/ wtf! Tote pes pa če je mejaj 50.kg ga en ziher neje moga glih son neste...

karantanija sreda, 9. februar 2011 ob 13:04

Natalija, priporočam naslednje domače branje, da ne bo govora na pamet http://www.dz-rs.si/index.php?id=101&vt=1&st=a&q=zakon+o+za%C5%A1%C4%8Diti+%C5%BEivali&mandate=-1&unid=UPB|D15A7B8A6DAE942EC1257281002BA82E&showdoc=1

-se pa v veke večini strinjan s ten kej prove ajdeme popuši, za več ale meje je VSE krif lastnik psa.

Natalia sreda, 9. februar 2011 ob 13:45

Karantanija
-Nihče ne sme brez utemeljenega razloga povzročiti živali trpljenja, bolezni ali smrti.
-Usmrtitev živali, ki je naklepno storjena , se šteje za mučenje živali.( pa zato ni kriv lastnik)!.


zaj se vsi nekaj zgovarjate na zakone . al ko pa bi se za vas šlo pa mislim da bi vsi pozabili na zakone .

Makaveli sreda, 9. februar 2011 ob 15:40

če bi jaz meja posestvo pa psa...pa polek mojo šumo bi mi lehko moj pes leta neprivezani okoli po mojen posestvi pa šumi keko bi jemu pasalo...to je mojo in če jaz čen meti na svojen posestvi spuščenega psa bon ga meja. če pa keri pride v mojo šumo al pa na mojo pa de meni tvezja kej je pes spuščeni...alo človek!? moja šuma. moja posest brezpravno hodiš po MOJEN zemljišči...nimaš kej adijo

Makaveli sreda, 9. februar 2011 ob 15:43

če pa že hodi okoli po drugih posestih pa to pa nemreš te pesa bujti oz. zastrupiti..stopiš do lastnika ga opozoriš na problem pa se zmeniš kak človek. ali dok pa de moj pes(recimo ka je fejst prijazen do tujcov itd.) leta po mojen zemljišči pa mi nema noben kej gučati ka nej bo privezani...saj če ti hodiš po mojen posestvi v bistvi ti prestopaš na mojo lastnino v keri se pač moj pes gible.taka ti prestopaš ne pes.

Dejan sreda, 9. februar 2011 ob 18:26

To je ne tak enostavno. Šume nemreš ti kar zagraditi, šuma more biti prehodna. Pa trditi "moj pes pa že nede nikomi nič nareda" je absurd. Vsakši lastnik more poskrbeti za svojega psa, gi se gible, nemreš ga zaron ob sedmih vün spistiti, ob sedmih večer pa zapreti, vmes pa ne več gi hodi. Pri psih je isto, kak pri deci. Či so razvajeni, so starši krivi, tak kak pri pesi lastniki, če ne pazijo na jega. Ker če se nejdejo kakši klotežki pesi sküp, se čist drgači obnošajo, pa je lehko pes duma vaš cortek, dere je več pesov na küpi pa se obnošajo kak krdelo in v tistem trenutki je noben človik ne varen pred jimi, ne ka bi kakše živoli bile.

Mogli pa bi se toti zakoni malo bole glejati, tisti ki so za to pristojni prijaviti lastnika, če pes kar tak negi leče pa nej denarno odgovorja. Za to mo ne treba psa bujti. če pa se to večkrot ponovi, pa mo psa vzeti, ker je te očitno ne dober lastnik, či se mo pes steple.

Zakon o zaščiti živali

Zakon o gozdovih

misekovi sreda, 9. februar 2011 ob 18:32

Vse lepo pa prav, ali jaz moren hroniti srne z rumenim muškatom, medtem ko pa moj pes te kda sen v goricah nesmi iti v šumo srat.
Vsi vemo ka je ne problem v pesih ampak v lideh tistih ki majo pse pa tistih keri so proti pson, bi pa vseeno rad spotja ka poznan dosti lovcov pa nemren rečti ka majo vsi pridne pse. Eni pa so tak med lovce stopili samo zaradi statusa.

ajdemi popuši sreda, 9. februar 2011 ob 19:13

ka pa če bi spuščenega pesa avto povoza?..tudi te neje lastnik nič kriv za smrt? sem za to, ka se dobi, kaznuvle tistega, ki je pesa zastrupa..na zatožni klopi pa se nej zdejde tudi lastnik pesa!

makaveli...glede polaganja strupov se popolnoma strinjam s tebo.
-to ka tvoj pes leče po šumi, keko jemi paše..tu pa se malo zakomplicira..
če bo kdo vida, ka tvoj pes vznemirja, goni divjad...bo preprosto, brez ka bi stopa na tvoje velecenjeno zemljišče, obvesta inšpektora, ko pa bo toti stopa v tvojo šumo, te pa bo malo drgačik..šuma pa je javni prostor,lovišče.. razen če boš si plot postava po meji( te pa posledično tudi nede nikoga ogroža, mota pes..)

VESELO BRANJE:
prvo malo o pojmih:2. javni kraj je vsak prostor, ki je brezpogojno ali pod določenimi pogoji dostopen vsakomur;
3. zasebni prostor je prostor, ki je v zasebni lasti ali posesti in je dostop vanj dovoljen le s soglasjem lastnika ali lastnice (v nadaljnjem besedilu: lastnik), posestnika ali posestnice (v nadaljnjem besedilu: posestnika), ali druge upravičene osebe;
Zakon o divjadi in lovstvu
35. člen
(varstvo divjadi pred nepotrebnim vznemirjanjem)
(1) Prepovedano je divjad vznemirjati v mirnih conah, na rastiščih, gnezdiščih, polegališčih, brlogih, zimovališčih, pasiščih v gozdu in krmiščih ali jo zalezovati v neugodnih vremenskih razmerah (poplave, hud mraz, zmrzal, visok sneg). Izjeme lahko dovoli minister zaradi znanstveno-raziskovalnih, izobraževalnih in podobnih potreb.(3) Psov ni dovoljeno brez nadzorstva spuščati v prosto naravo. Lastnik je odgovoren za škodo, ki jo njegova žival prizadene divjadi.77. členZ globo od 100.000 do 300.000 tolarjev se kaznuje za prekršek posameznik:


1. ki brez nadzorstva spušča psa v prosto naravo (tretji odstavek 35. člena);
Zakon o zaščiti živali15. člen


Prepovedana ravnanja so:

-– preganjanje v naravnem ali urbanem okolju živečih živali in preganjanje s pogonom, strašenjem ali z nepotrebnim pregonom iz njihovih zavetišč ali gnezdišč; to ne velja za lovski pogon, brakado ali pritisk, če se izvede v skladu s predpisi o lovstvu, ter za izvajanje veterinarskih ukrepov;43. členPri inšpekcijskem nadzorstvu ima pristojni inšpektor, poleg pravic in dolžnosti, ki jih ima po drugih predpisih, še te pravice in dolžnosti:– ugotoviti identiteto skrbnika živali v primeru suma kršitve določb tega zakona ter kršitev po potrebi tudi fotografirati oziroma posneti, in pravico brez predhodnega obvestila ter brez dovoljenja pravne in fizične osebe vstopiti v poslovne ali proizvodne prostore, ter vozila, kjer se nahajajo živali ali obstaja sum, da se nahajajo. Če mora inšpektor pri opravljanju nadzorstva pregledati stanovanjske prostore, pa pravna ali fizična oseba temu nasprotuje ali ni dosegljiva, si mora za pregled teh prostorov pridobiti odredbo pristojnega sodišča;

ajdemi popuši sreda, 9. februar 2011 ob 19:24

misekovi: škodo na grozdji treba prijaviti, obvestiti lovsko družino..
mislin ka še neje blo primera, ka nebi ukrepali..

to glede določenih jagrov pa jihovih pesov, pa mate čist prav..
eni so problematični, drugi ne..kak lovski, tak vsi ostali..

destiny četrtek, 10. februar 2011 ob 02:07

Sto ludi sto čudi bi lehko rekla.Keri mojo radi pse tiste nič ne moti če keri pride na jivo posest so pošteni pa kolturni jovijo lastniki ka se pes steple pa ne zato ka bi jih motilo, ka se pesi nebi ke zgodilo.Hvala bogi je okoli Male Nedle dosti dobrih lidi ka majo radi živoli.Nesmo doma nege v velemesti ka bi pes moga meti nagopčnik pa ka bi še na povodci bija keri kmet pa te mo čas še psa goniti na sprehod.Pa ne ze po z nekšimi zokoni.Ja sen še ne čula ka bi en pes srno rastrga, te bi moga bežati kak hrt.Kloteških psov pa prinas tak nega.Ze bi te po mnenji enih trebalo lastnika psa linčati če jegov pes gre son po šumi.Kak pa je te negda bilo v totih krajih se še spotim za vskšimi kolami je beža domoči pes, če bi takšo škodo delali kak provijo neki te bi srne izumrle.Pes keri je ze pogina zavolo nekšega sadista je bija dobrovolček tak do lidi pa do drugih živoli bija je rastovni pes 35 krot prvok pa šolan pes terapevt za lidi z posebnimi potrebami in ne ubijalec.Usodno za jega je bilo ka je stopa dvo metra v šumo.

karantanija četrtek, 10. februar 2011 ob 11:52

Destiny, te še ti marikej nese čula pa ne vidla. nema veze, če si v velemeste ali na deželi, za vse valajo isti zakone, če pa kmet nema cejta ka bi pesa na sprehod gna, te pa si še nej rojše enega bika f štalo prižene z jin nema teko dela. Čuje se grobo, venda to tak je, če nemaš cejta za pesa, te si ga k hrame ne sprovlej. Ke se pa tega tiče kak je negda bilo, pa kak je zej, te venda veš, ka nemreš primerjof delate. Negda so se tude k meši s kuje vozili, zej pa z marcedese je to isto?!

To se zgodi, ka pes v šumo vujde,ka pa bi se dogojalo, to pa se ne sme. Tote pes je je skoro vsakšne den v šume bija, se prove, ka ne slučajno. Na kakšne način pa je kunča, pa je tude ne vrede oz. nedopustno. Osebno neman nič prote peson, samo ret pa more bite, storilca, kere je to nareda, ga je treba maksimalno procesuirate.

Dejan četrtek, 10. februar 2011 ob 20:44

Hja, destiny, zakoni se pač morejo glejati. Či pes kej naštima pa te gdo prijovi, do pač po papirih glejali, tan nede nič pomogalo, či rečeš, "naš pes je pa ja prijazen pa nikomi neje nič šteja narediti".

Toti ka pa je totega psa buja, pa je očitno uporabla nekši strup in bi ga trebalo konkretno po žepi pa še ge indi vudrti, či ga nejdejo. Ker to je nedopustno, kak koli je.

Pa kriviti pri ten lovce, tüdi neje pravično. Sej smo ne ziher. Lovci v prvi vrsti skrbijo za živoli, odstrel pa je pač vsakšo leto določeni, za kar pa tüdi lovci poskrbijo. Se pa vmes seveda tüdi takši, ki ob prvi priliki streli kej takšega, ki mo mimo beži.

destiny sobota, 12. februar 2011 ob 00:00

Vse lepo pa prav pes nesmi v šumo pa tudi če je tan doma se provi dvo metra stopi pa je v šumi je že proti zokoni.Pa ze nema veze kak je bija v šumi če vsakši den ali samo inok na leto.Tudi pes na povodci lehko v sekundi požere strup pa mu nega pomoči.Obdukcija je pokozala ka je pes skrvaveja v svoji notranjosti želdec mehur......vse je plavalo v krvi vsi orgoni so bili zdravi pa si vi predstovlate kakšen močen strup(cianid) to more biti ka te v nekaj minutah zaleje s krvjo tu ti ne pomoga nikša zdravniška pmoč.lidje bi se mogli zamisliti kak je toti strup nevaren za živoli pa tudi lidi sapa po šumi ne hodijo samo psi.Pa slučajno dete če to najde katastrofa je tu.Na obdukciji je mela patologija seden kanj kere so pojele čreva od zovca.Ze ka se kanje nesme strelati se jih pa zaprovla z strupom.Kdo pa te to dela?Se provi eni mojo zokon v svojih rokah pa jin niše nič nemre.

lisjak sobota, 12. februar 2011 ob 10:00

Pa ke je z vami? Ko je*e zakone pa vse skup pri takše stvore... Slovenija je tak v pi**di z zakone....!!! drugače pa je bija pesek na obdukcije in je bil krvavitve z vseh notranjih organov trebušna votlina in črevesje ter mehur vse v krvi izkrvavel je v svoji notranjost... Pa upan ka tote kura* nemre večer spate..nesnoga

ajdemi popuši sobota, 12. februar 2011 ob 12:07

dej lisjak zbudi se.. če je kdo v pi*di, si to ti-s tvojin načinon razmišljanja, ka more človik tak grdo rečti...druga si ne napisa, ka so krivi jagri, kere si obtoža brez dokazov, brez argumentov, pa kak so vaši pesi pridni,sveti,takak če bi v pravljici živa..mogoče je 80% pesov resen milih, ka nebi nikomi nič naredli, ne pozobi pa na ostalih 20%..keri so ponoči doj spuščeni...se ne spotiš, kda so pred letom al par, par km od tebe vdrli v oboro z noji, pa jih neven keko spoklali?pa tudi son man pesa duma, taka si vuplen triditi, ka se vsej približno razmin na pese.. s tem ne branin tistega, ki je to nareda..prav nasprotno-treba ga kaznuvati za takšo nehumano početje..
sen človik ki rad naredi stvar preprosto, brez kompliciraja..tu pa je zadeva takša, ka je zakon namenjeni, ka bi blo čim meje konfliktov med lastniki pesov, pa ostalimi uporabniki narave...se provi: pes živ, divjad pa cela, lidje na eni in drugi pa stroni srečni.ja, s kanjami pa je tudi tak..vsaka populacija ma svojo funkcijo v ekosistemi, če jo zradiramo pride do takšnih in drugačnih, sprememb, trofičnih kaskadnih procesov itd....tu so lehko vzeli zakon v roke zaradi lastnih interesov jagri al pa rejci drobnice, küri..

Natalia sobota, 12. februar 2011 ob 12:27

Ajdemi popuši ti si tak nebolj pameten ostali pa smo za toboj ne. Gle nemreš ti nekej gučatí tu na pamet,ker sploh neves zakej se gre. Pa niti situacije ne poznaš. Pa će se že zej tu do ljudi tak obnošas,kaki odnos še te maš do psov. Zakone pa si lehko *** porinejo,ker se tak ne upoštevlejo.

ajdemi popuši sobota, 12. februar 2011 ob 14:40

lisjak:portal je namenjeni, ka se ljudi informira o dogajanji po naših krajih,sloveniji...možnost komentiranja je namenjena, da izmenjamo svoja mnenja, podprta z nekšimi argumenti..če boš ti napisa zakej je država v pi.., zakej so toti zakoni za k., zakej tu lastnica pesa neje čist nič kriva, pa pri tem uporaba neka pojasnila zakej tak misliš..bon mogoče odstopa od svojega mnenja, pa da tebi prav..

če pa praviš, ka ne poznam situacije, te lehko sklepam, ka tota novica neje verodostojna,.. očitno je portali nekdo posreduva napačne al pa pomejnkljive informacije..zato te prosim, ka točno opišeš situacijo, ka bomo vedli zaka se je v resnici šlo..

ajdemi popuši sobota, 12. februar 2011 ob 14:41

natalia, v bistvi je bija moj zadni post bol tebi namenjeni..

trakulja sobota, 12. februar 2011 ob 19:09

no ka če je BARIČEVIČ od mrtvih stana?

destiny nedelja, 13. februar 2011 ob 13:58

ajdemi popuši, ti bom jas napisala vsakši pes keri stopi v šumo son more mreti!Si ze srečen? Niše ne optožuvle jagrov nemren za niti enega reči ka je slab človik kere poznan prav nasprotno.Lisjak domneva ka bi ta človik keri to dela lehko bija jager zato ka je meja dostop do strupa za mene je to ne jager v praven pomeni besede ampak motena osebnost.Čas de svoje prnesa nigdor je ne bilo nič tak skrito ka nebi vun prišlo do tečas pa bomo pobirali(ali pa de jih toti betežen človik v glovi)puca vnoči son kak je do zej.Lidje so se začeli oglošati tudi črni laradorček Janko je mrja v toti šumi kera je tak posejana z strupom kak minsko polje.Brezveze se tu kregamo mi keri smo zgubili pse nam je hudo pri srci tisti keri so bresrčni jin je lepo ka mojo o čen debatirati najlepše pa se smeje, če to šteje norec keri to dela.

ajdemi popuši ponedeljek, 14. februar 2011 ob 10:28

do strupov, ma skoro bilokdo dostop..no zodje cejte, pre moreš meti nekši izpit nareti, če češ kupiti škropivo..taka le malo na bojše ide..neven sicer, če gre za istega storilca, samo se dogajalo, ka je tudi pred cejton nehče enemi malonedliškemi jagri pesa zastrupa..taka je očitno nehče resen betežen v glovi..

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.

Morda vas zanima tudi


Več v Črna kronika