Dva okužena s koronavirusom tudi v DSO Ljutomer

Pozivajo vse, ki so v zadnjih 14 dneh bili morebiti v stiku z varovanci v DSO, da se samoizolirajo in opazujejo

Prlekija-on.net, petek, 27. marec 2020 ob 19:002
V Ljutomeru so potrdili dve okužbi s koronavirusom

V Ljutomeru so potrdili dve okužbi s koronavirusom

V petek zvečer so nas iz Občine Ljutomer obvestili, da sta dva varovanca okužena s koronavirusom tudi v Domu starejših Ljutomer. Pristojni pozivajo vse, da se upoštevajo vsa navodila NIJZ in ostanejo doma. Pozivajo tudi vse, ki so v zadnjih 14 dneh bili morebiti v stiku z varovanci v DSO, da se samoizolirajo in opazujejo.

Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti je sicer z dopisom že dne 26. 2. 2020 pozvalo vse izvajalce institucionalnega varstva starejših, da začnejo izvajati programe preprečevanja in obvladovanja širjenja kapljičnih okužb zaradi zaznanih okužb z novim koronavirusom v sosednjih državah. 6. marca so nato tudi vsem izvajalcem predlagali, da nemudoma sprejmejo ukrep popolne prepovedi obiskov v domovih za starejše.

V Sloveniji imamo tudi sicer v številnih domovih za starejše več okuženih, predvsem v DSO Šmarje pri Jelšah in Metlika je stanje zelo resno.

V Sloveniji imamo 632 primerov okužb s koronavirusom

632 primerov okužb s koronavirusom, v podravski regiji 58, v pomurski 19


V DSO sprejeli vse predvidne izolacijske ukrepe

"V DSO Ljutomer smo danes proti večeru žal dobili potrditev okužbe Covid-19 pri dveh stanovalcih. Po prejetju obvestila o okužbi smo takoj obvestili epidemiološko službo NIJZ, ki je podala navodila za nadaljnje ravnanje. Sprejeli smo vse predvidne izolacijske ukrepe, prav tako pozorno spremljamo zdravstveno stanje vseh stanovalcev. Po navodilu epidemiološke službe bomo odvzeli bris vsem, katerim bo to potrebno. Trenutno imamo svoje opreme dovolj, smo pa kontaktirali civilno zaščito in ustrezno osebo ministrstva, zagotovljeno je, da bomo prejeli vso opremo, ki jo potrebujemo.
Ostali stanovalci in zaposleni se zaenkrat počutijo dobro. Svojcem sporočamo, da jih bomo individualno obveščali o vsaki spremembi zdravstvenega stanja stanovalcev, naprošamo pa, da glede počutja stanovalcev kličejo le enkrat dnevno na običajen način (št. 070 898 115).
Ekipa DSO Ljutomer vam želi, da ostanete zdravi
," pa so ob tem sporočili iz DSO Ljutomer.

Gasilci PGD Ljutomer pa so danes bili prisotni v DSO kot podpora delavcem in jim zaploskali.

Gasilci
Gasilci PGD Ljutomer so delavcem DSO zaploskali za podporo

 

Objavil/a Bostjan Sencar dne Petek, 27. marec 2020
Dom starejših občanov Ljutomer

Popolna prepoved obiskov v domovih za starejše




Več v Črna kronika