66-letnik pod vplivom alkohola povzročil prometno nesrečo in pobegnil

Med vožnjo je z bočnim ogledalom trčil v drug osebni avtomobil, doma pa je trčil še v steno garaže. Policisti so ugotovili, da je imel povzročitelj prometne nesreče v organizmu 0,79 mg/l alkohola.

Prlekija-on.net, nedelja, 29. marec 2020 ob 11:34
Povzročitelj se je med postopkom tudi nedostojno vedel do policistov in jih žalil

Povzročitelj se je med postopkom tudi nedostojno vedel do policistov in jih žalil

Včeraj popoldan je 66-letni voznik osebnega avtomobila v Bukovcih zapeljal preko sredine vozišča in z levim bočnim ogledalom trčil v osebni avtomobil, ki ga je nasproti pravilno pripeljal 39-letni moški. Po trčenju je ustavil le slednji, povzročitelj pa je z vožnjo nadaljeval proti svojemu domu v Bukovcih. Doma je s prednjim delom svojega vozila trčil še v steno garaže.

Policisti so ugotovili, da je imel povzročitelj prometne nesreče v organizmu 0,79 mg/l alkohola. Odredili so mu strokovni pregled v SB Ptuj, saj ga bodo kazensko ovadili pristojnemu tožilstvu, zaradi suma storitve kaznivega dejanja nevarne vožnje po 324. členu Kazenskega zakonika (KZ-1).

Ker se je povzročitelj med postopkom nedostojno vedel do policistov in jih žalil ter ker ni upošteval njihovih ukazov, so mu za obe kršitvi izdali tudi plačilni nalog.



Več v Črna kronika