Izven Lenarta pri padcu umrl 39-letni motorist

Vozil je iz Malne proti Lenartu, kjer je v ostrem desnem ovinku zapeljal na levo smerno vozišče in preko hodnika za pešce, kjer je trčil v drog javne razsvetljave

Prlekija-on.net, ponedeljek, 30. marec 2020 ob 09:36
Prometna nesreča

Prometna nesreča

V nedeljo, 29. marca, ob 21.40 uri se je na lokalni cesti Malna - Lenart v Slovenskih goricah, izven naselja Lenart, zgodila prometna nesreča s smrtnim izidom.

39-letni voznik motornega kolesa je vozil iz Malne proti Lenartu. V ostrem desnem ovinku je zapeljal na levo smerno vozišče in preko hodnika za pešce, kjer je trčil v drog javne razsvetljave. Od tam je padel na njivo in je zaradi hudih poškodb umrl na kraju nesreče, poroča Generalna policijska uprava.

Iz PU Maribor pa so sporočili, da je moški vozil neregistrirano motorno kolo po lokalni cesti iz smeri Malne proti Lenartu. Na Jurovski cesti, izven naselja Lenart, je v desnem ostrem preglednem ovinku, zaradi neprilagojene hitrosti vožnje, izgubil oblast nad vozilom. Z vozilom je zapeljal na nasprotno smerno vozišče, preko robnika za pešce, nato pa z motornim kolesom in telesom trčil v drog javne razsvetljave. Ob tem se je tako hudo poškodoval, da je na kraju nesreče umrl.

V letošnjem letu so se na območju PU Maribor zgodile tri prometne nesreče IV. kategorije, v katerih so tri osebe umrle. V enakem obdobju lanskega leta sta se zgodili dve taki prometni nesreči, v njih pa sta umrli dve osebi.

 

Posredovali v 489 interventnih dogodkih

Policisti so sicer v minulih 24 urah na interventno številko policije 113 sprejeli 1.560 klicev. Posredovali so v 489 interventnih dogodkih. Med drugim so obravnavali 38 kaznivih dejanj, 112 kršitev javnega reda in miru ter 30 prometnih nesreč.

Med kaznivimi dejanji so obravnavali 12 vlomov, 10 poškodovanj tuje stvari, 9 tatvin, 3 nasilja v družini, dve povzročitvi telesne poškodbe, ter po en rop in drzno tatvino.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so 87-krat intervenirali na javnih krajih in 25-krat v zasebnih prostorih. V enem primeru so izrekli ukrep prepovedi približevanja in pridržali dva kršitelja.

V 24 prometnih nesrečah je nastala premoženjska škoda, v 4 nesrečah so bili udeleženci lahko in v eni hudo telesno poškodovani, v nesreči na območju Policijske uprave Maribor, pa je ena oseba umrla. Zaradi hujših kršitev cestno prometnih predpisov so zasegli deset vozil in pridržali enega kršitelja.



Več v Črna kronika