Bik v hlevu huje poškodoval častnega občana Občine Ljutomer Mirana Puconja

Na Cvenu je v ponedeljek v hlevu bik med krmljenem hudo telesno poškodoval lastnika, častnega občana Občine Ljutomer in nekdanjega profesorja GFML, dr. Mirana Puconja

Prlekija-on.net, torek, 31. marec 2020 ob 13:56
Bik je v hlevu poškodoval lastnika

Bik je v hlevu poškodoval lastnika

Danes zjutraj so iz PU Murska Sobota sporočili, da so v ponedeljek policisti obravnavali dve nesreči pri delu. Ena izmed teh se je zgodila na Cvenu, kjer je v hlevu bik med krmljenem hudo telesno poškodoval lastnika. Kot smo izvedeli, pri tem gre za častnega občana Občine Ljutomer in nekdanjega profesorja Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer, dr. Mirana Puconja.

Puconja je bil huje poškodovan in je trenutno na zdravljenju v UKC Maribor. Njegovo stanje naj bi bilo zelo resno. Miranu želimo vse dobro in da čim prej okreva.

BODIMO V POZITIVNIH IN SRČNIH MISLIH Z NAŠIM ČASTNIM OBČANOM DR. MIRANOM PUCONJEM, ki je bil žal poškodan, DA BO ČIMPREJ OZDRAVELTudi ostali oboleli naj čimprej ozdravijo.

Objavil/a Olga Karba dne Torek, 31. marec 2020
Bik je lastnika huje poškodoval

Na Cvenu v hlevu bik med krmljenem hudo telesno poškodoval lastnika


Dr. Miran Puconja je naziv častnega občana Občine Ljutomer prejel leta 2015 za izjemno raziskovalno, znanstveno in pedagoško delo ter vrhunske strokovne dosežke na področju etnologije, s čemer ima pomembne zasluge pri krepitvi ugleda občine Ljutomer. Puconja je več kot 30 let poučeval filozofijo in slovenščino na GFML, tudi v pokoju pa opravlja kmečka dela na svoji kmetiji, kjer v hlevu dela z večglavo živino.

Miran Puconja
Miran Puconja


Več v Črna kronika