Kadetinje ŽOK ZM Ljutomer uspešno nastopajo v A državni ligi

Zoran Kosi, petek, 11. februar 2011 ob 08:27
Ljutomerske kadetinje

Ljutomerske kadetinje

Kadetska ekipa ženskega odbojkarskega kluba ZM Ljutomer, ki v sezoni 2010/11 nastopa v A državni ligi vzhod 1, se bori za vstop med osem najboljših ekip v Sloveniji.

Preteklo nedeljo so v domačem ŠIC-u z odlično igro in dvema zmagama utrdile svoj položaj na lestvici.

Trenutno zasedajo drugo mesto, na zadnjem turnirju, ki bo v nedeljo 20. 2. 2011 v Murski Soboti pa potrebujejo eno zmago.

Še komentar s preteklega turnirja.

V prvi tekmi turnirja se je naša ekipa srečala z ekipo DŠR M. Sobota, ki jo je na turnirju tretjega kroga, ki je bil 30.1.2011 v Slivnici, že zanesljivo premagala.

ŽOK ZM Ljutomer je bil favorit tudi na tem srečanju, a je bilo pred samo tekmo nekaj nervoze in bojazni, ker je naša ekipa tekmo pričela le z 6 igralkami, ker so bile ostale igralke bolne in jih na turnir ni bilo. Vseeno pa je trener Janko, Laro, Tjašo, Anjo, Leo, Valentino in Kajo, ki je tokrat prvič zaigrala od prve minute, znal ustrezno pripraviti na tekmo ter jim izkazati vso možno zaupanje. Naša ekipa je zaigrala res odlično v vseh elementih odbojke, zaradi česar je bilo že na začetku 1. seta jasno, da mlada ekipa DŠR M. Sobota ni dorasel nasprotnik. Set smo zanesljivo vodili od samega začetka ter ga na koncu dobili z rezultatom 25:07. Enaka igra se je nadaljevala tudi v drugem setu, ko je bila razlika v kvaliteti obeh ekip prav tako več kot očitna. Ekipa iz M. Sobote ni mogla odgovarjati na naš dober servis, napad ter blok. Bili smo enostavno boljši v vseh prvinah odbojke ter tudi ta set dobili z visoko razliko in sicer z 25: 10.

V drugi tekmi turnirja se je naša ekipa srečala z ekipo OK Maribor, ki jo je na prvem medsebojnem srečanju na 1. turnirju, ki je bil prav tako v Ljutomeru, že zanesljivo premagala. A tokrat so bile razmere nekako drugačne, kot na prvem turnirju. Naša zdesetkana ekipa 6. igralk proti ekipi Maribora, ki je prišla v Ljutomer z 12. igralkami, z namenom, da to tekmo dobi, ter s prebije na drugo mesto na lestvici, ki še prinaša napredovanje v četrtfinale državnega tekmovanja kadetinj.

A kot smo že nekajkrat ugotavljali, je naša ekipa najboljša takrat, ko se morajo vse igralke boriti in brez zamenjav dokazati, da so iz pravega testa. Kljub mali nervozi pred tekmo na naši klopi, je trener, uspel motivirati domačo ekipo, da je tudi na tej tekmi pokazala kaj zna. V prvem setu igre je set zanesljivo vodila od začetka do konca. V igri je delovalo skoraj vse kar so si dekleta zamislile. Tokrat je bil sprejem servisa zanesljiv, temu primerna raznovrstna organizacija napada ter zaključek akcij. Vse napadalke so več ali manj zanesljivo zaključevale napade, če pa so igralke Maribora kakšne napad ubranile pa je sledil še en protinapad, ki je bil praviloma uspešen. Prav tako so v tem setu naše igralke servirale zelo dobro, kar je se je poznalo v slabem sprejemu in napadu nasprotnic. Set smo na koncu zanesljivo dobili z rezultatom 25:16.

V drugem setu se je ponovila igra iz prvega seta. Po nekaj začetnih točkah, ko sta bili ekipi izenačeni, smo se pri rezultatu 4:4, z odlično igro odcepili za nekaj točk ter to razliko počasi višali. Očitno je bilo tudi v tem setu, da nam tokrat igralke iz Maribora niso dorasle kljub veliki želji ter naporom njihovega trenerja, da bi preusmeril tok igre. Naša igra je bila še naprej raznovrstna, odlično je deloval servis, tudi blok, ter organizacija igre v napadu, ki je bil zelo učinkovit. Tudi ta set smo zanesljivo dobili z rezultatom 25:18 ter s tem povzročili res velik razočaranje mariborske ekipe in njihovega trenerja.

Igralke, ki je tokrat nastopilo za ŽOK ZM Ljutomer ter trener, ki je odlično motiviral in vodil ekipo, si za prikazano igro ter sam pristop k igri  na tem turnirju, zaslužijo vso možno pohvalo. To so znali ceniti tudi navijači, ki so obe zmagi naše ekipe nagradili z glasnim aplavzom.

Za ŽOK ZM Ljutomer so nastopile : Anja BRENČIČ,  Lara MAKOTER,  Tjaša KOVAČIČ,  Valentina KOSI, Lea BELEC in  Kaja ČEH . Trener ekipe je bil Janko Hochstätter.

Rezultate in lestvico si lahko odgledate na spletni strani kluba-->


Več v Šport