Ob vozilu so si zakurili, ogenj pa se je razširil na vozilo in ga uničil

Trem moškim je zmanjkalo goriva. Ker jih je zeblo so si ob vozilu zakurili ogenj. To so storili preblizu vozila, zato je to zagorelo in zgorelo.

Prlekija-on.net, petek, 3. april 2020 ob 14:12
Vozilo je v celoti zgorelo

Vozilo je v celoti zgorelo

V četrtek, malo po 6. uri je trem moškim, doma iz Maribora oz. njegove okolice, na makadamski cesti med Ložino in Malo Varnico, zmanjkalo goriva v osebnem avtomobilu znamke Renault Scenic. Ker jih je zeblo so si ob vozilu zakurili ogenj. To so storili preblizu vozila, zato je to zagorelo in zgorelo. Pogasili so ga šele gasilci.

Če gasilcem požara ne bi uspelo pogasiti, bi se ogenj lahko razširil v gozd, v neposredni bližini. Gozd se razprostira na večih hektarih, zato bi bilo gašenje, če bi do tega prišlo, zelo zahtevno, ogroženo pa bi bilo tudi premoženje velike vrednosti. Zraven tega se je nad vozilom nahajal tudi visokonapetostni daljnovod. Zato bodo policisti vse tri, zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti, ovadili pristojnemu tožilstvu.

Zoper vse tri bodo podali tudi predlog pristojnemu prekrškovnemu organu zaradi kršitve odloka vlade, saj so nedovoljeno odšli na območje večih drugih občin.

Požari na sredstvih cestnega prometa 02.04.2020 6:17 VIDEM Ob 6.16 je v Trdobojcih, občina Videm, gorelo osebno vozilo. Gasilci iz PGD Leskovec in Tržec so požar pogasili. Vozilo je uničeno.

Objavil/a Prostovoljno gasilsko društvo Tržec dne Četrtek, 02. april 2020


Več v Črna kronika

Policija

V naselju vozil s hitrostjo 113 km/h

ponedeljek, 22. april 2024 ob 14:25