Še so dobri ljudje, za Cvetko Kšela zbranih 3.240 evrov

Dobrodelna prireditev »Darujem zate« za Cvetko Kšela

Dani Mauko, nedelja, 13. februar 2011 ob 12:441
Člani ljubiteljskega dramskega društva Sveti Jurij ob Ščavnici

Člani ljubiteljskega dramskega društva Sveti Jurij ob Ščavnici

Kongresna dvorana  hotela Radin v Radencih že dolgo ni privabila toliko obiskovalcev kot minuli petek zvečer na dobrodelno prireditev »Darujem zate«, katera sredstva zbrana od vstopnine ter prostovoljni prispevek je bil namenjen za zdravljenje Cvetke Kšela, občanke Radencev, nekdanje direktorice Zavoda za šport in turizem Radenci.

Cvetka, nekoč kot aktivna, zagnana, neumorna oseba je svojo bolezen strokovno imenovano ALS-bolezen motoričnega nevrona, amio-trofična lateralna skleroza pri kateri slabijo in usihajo mišice, začutila lanskega meseca aprila. Na kliniki v Düsseldorfu so ji vsadili matične celice-operacija je stala 8.000 €, v splošni bolnišnici Izola operacijo vratnih ven-stroški 4.000 €. Aprila Cvetka ponovno odhaja na kliniko v Nemčijo-predvideni stroški posega bodo zopet astronomski, 17.500 €.

Dobri ljudje v Radencih so se odločili za dobrodelne akcije. Pritegnili so člane ljubiteljskega dramskega društva Sveti Jurij ob Ščavnici, ki so z Igro o izgubljenem sinu, ki jo je v prleško narečje-v prostem prevodu napisal igralec društva Franc Lančič, za zdravljenje Cvetke skupaj zbrali kar 3.240 €.

V imenu organizatorja se je nastopajočim ter darežljivim obiskovalcem zahvalila bivša podžupanja, Nada Žitek, ki je dejala, da je na svetu še veliko lepega. Imeti moramo oči in to videti, srce, da to čutimo in roko, da lahko objamemo in stisnemo k sebi. In prav to ste dokazali danes tukaj prisotni, ki ste s svojim doprinosom pomagali za dobro bit.

Naslednja dobrodelna prireditev bo 5. marca ob 19. uri prav tako v kongresni dvorani, ko bodo nastopila glasbene skupine iz občine Radenci ter iz Pomurja. Prispevki še se zbirajo na OTR OZ RK Gornja Radgona št. : 0234-1001-5035-528, sklic: za Cvetko.


Več v Kultura in izobraževanje