V nedeljo zabeležili 24 primerov okužb s koronavirusom, dve osebi sta umrli

V soboto je bilo hospitaliziranih 114 ljudi, 30 jih je na intenzivni negi, štiri pa so odpustili iz bolnišnic

Prlekija-on.net, ponedeljek, 6. april 2020 ob 11:03
Skupno so v Sloveniji potrdili okužbo s koronavirusom pri 1.021 ljudeh

Skupno so v Sloveniji potrdili okužbo s koronavirusom pri 1.021 ljudeh

V nedeljo, 5. aprila do polnoči, je v Sloveniji bilo na okužbo s koronavirusom testiranih 489 ljudi, od tega je bilo 24 testov pozitivnih. Skupno število ljudi, pri katerih so do sedaj v Sloveniji potrdili okužbo s koronavirusom tako znaša 1.021. V nedeljo je bilo hospitaliziranih 114 ljudi, 30 jih je na intenzivni negi, štiri pa so odpustili iz bolnišnic. Dve osebi sta v nedeljo umrli, tako da je skupno število umrlih sedaj 30.

Predsednik vlade Janez Janša je v nedeljo ob obisku UKC Ljubljana med drugim povedal, da nam v spopadu z epidemijo koronavirusa gre zmerno dobro. "Veliko zamud smo nadoknadili. Vse še ne. Intenzivno spremljamo, kaj se dogaja v tistih državah, kjer so že mislili, da so epidemijo zajezili, pa je ponovno izbruhnila. Tudi po današnjem pogovoru z ljudmi iz prve bojne črte se še bolj zavedam, da tudi ta nevarnost ponovnega vala ni mimo in iz tega vidika je treba biti zelo pazljiv pri sproščanju nekaterih ukrepov."

Omejitve pa bi ob upoštevanju ukrepov in zadostni uporabi zaščitnih sredstev, lahko začeli rahljati konec aprila oziroma maja.

Predsednik vlade Janez Janša je obiskal UKC Ljubljana, foto: Kabinet predsednika vlade

Janša: Nevarnost ponovnega vala ni mimo, treba bo biti zelo pazljiv pri sproščanju nekaterih ukrepov




Več v Slovenija