Minister obiskal DSO Ljutomer in Bioterme ter ponudil pomoč in izrekel moralno podporo

Zahvalil se je vsej lokalni skupnosti za požrtvovalno delo in poudaril pomembnost komunikacije regijskih koordinatorjev zdravstvene nege in štabov CZ

Prlekija-on.net, ponedeljek, 6. april 2020 ob 18:49
Minister Janez Cigler Kralj v Biotermah

Minister Janez Cigler Kralj v Biotermah

V pondeljek sta se minister za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Janez Cigler Kralj in državna sekretarka Mateja Ribič sestala z direktorjem Doma starejših občanov Ljutomer Tomislavom Nemcem. Pri tem je šlo za delovni obisk ministra v sklopu terenskega dela, minister se je ta dan med drugim mudil tudi v Lenartu. "Komunikacija in sodelovanje lokalne skupnosti, regijskih koordinatorjev zdravstvene nege in štabov CZ je ključna za zajezitev koronavirusa," je ob tem preko socialnih omrežij sporočil minister. Minister je obiskal dom v Ljutomeru in naselje v Biotermah, kjer je trenutno nastanjenih 16 zdravih stanovalcev, ki so jih tja premestili prejšnji konec tedna.

DSO Ljutomer

Vseh 39 stanovalcev s potrjeno okužbo je v domu in noben ni hospitaliziran


V domu sedaj rabijo pomoč

Ob srečanju sta se minister in direktor pogovarjala o reševanju situacije v domu, sedaj se usmerjajo predvsem v to, da dobijo pomoč, saj sami ne bodo zmogli. Rabijo strokovnjake pa tudi psihološko pomoč. Minister in sekretarka sta ob tem izrekla vso podporo prizedavanjem domskih delavcev in se zahvalila zaposlenim za vso opravljeno delo.

"Ponudili smo jima domsko kosilo, ki sta ga oba pohvalila, ter s tem pokazala, da povsem zaupata naši kuhinji. Hvala za razumevanje in podporo, hvala tudi vsem, ki ste se udeležili sestanka in ste nam še naprej pripravljeni pomagat," so ob tem sporočili iz DSO Ljutomer.

Ob današnjem obisku Dom Svete Agate, Bioterme in Dom starejših občanov Ljutomer se je Ministrstvo za delo, družino,...

Objavil/a Janez Cigler Kralj dne Ponedeljek, 06. april 2020

Dom razdelili na tri dele

V domu je trenutno okužba s koronavirusom potrjena pri 39 stanovalcih in štirih zaposlenih. Vseh 39 stanovalcev, ki jim je bila potrjena okužba, je trenutno v domu in noben ni hospitaliziran. Nameščeni so v celotnem tretjem nadstropju, ki so ga preuredili v kohortno izolacijo, vsi okuženi zaposleni pa so doma v samoizolaciji.

Stanovalci brez potrjene okužbe, so nameščeni v 1. in 2. nadstropju, 16 samostojnih stanovalcev, brez potrjene okužbe, pa so začasno preselili v Bioterme. Vsi njihovi ukrepi in ravnanja so usklajena s skupino zunanjih strokovnjakov in pristojno epidemiološko službo. Zaščitne opreme imajo zaenkrat dovolj, prejeli so jo iz blagovnih rezerv in številnih drugih donatorjev.

Ob koncu tedna v domu niso izvajali novih testiranj, so pa jih po naših podatkih v ponedeljek ponovno odvzeli okoli 20 pri stanovalcih in tudi zaposlenih.

Danes je naš dom obiskal minister za delo, družino in socilane zadeve Janez Cigler Kralj in državna sekretarka Mateja...

Objavil/a Dom starejših občanov Ljutomer dne Ponedeljek, 06. april 2020
Zdrave stanovalce bodo preselili v glamping naselje Bioterme

Zdrave stanovalce bodo iz DSO Ljutomer preselili v glamping naselje Bioterme




Več v Gospodarstvo