V sredo opravili 1.144 testov na koronavirus, 33 jih je bilo pozitivnih, tri osebe so umrle

V sredo je bilo hospitaliziranih 108 ljudi, 34 jih je na intenzivni negi, osem pa so jih odpustili iz bolnišnic

Prlekija-on.net, četrtek, 9. april 2020 ob 11:09
Skupno je v Sloveniji bilo opravljenih 31.813

Skupno je v Sloveniji bilo opravljenih 31.813

V sredo, 8. aprila do polnoči, je v Sloveniji bilo na okužbo s koronavirusom testiranih 1.144 ljudi, od tega je bilo 33 testov pozitivnih. Skupno število ljudi, pri katerih so do sedaj v Sloveniji potrdili okužbo s koronavirusom tako znaša 1.124. V sredo je bilo hospitaliziranih 108 ljudi, 34 jih je na intenzivni negi, osem pa so jih odpustili iz bolnišnic. Tri osebe so v sredo umrle, tako da je skupno število umrlih sedaj 43. Število okuženih zdravstvenih delavcev in sodelavcev je 208, okuženih zaposlenih v DSO je 72, okuženih oskrbovancev DSO pa 225. Skupno je iz bolnišnic do sedaj bilo odpuščenih 128 ljudi.

V četrtek bodo izjavo glede aktualnega stanja v zvezi z epidemijo bolezni COVID-19 podali generalni tajnik Slovenske karitas Peter Tomažič in generalna sekretarka Rdečega križa Slovenije Cvetka Tomin ter vladni govorec, veleposlanik Jelko Kacin.

Kacin je ob tem dejal, da "z žalostjo spremljamo podatke o novih smrtnih žrtvah pri nas. A naj nas bodri zavedanje, da smo z dosedanjim delom in ravnanjem rešili mnogo več življenj, kot smo jih izgubili. Podatki tako še naprej ostajajo spodbudni. Ukrepov se držimo in zato delujejo. Slovenija ni sama v boju proti epidemiji COVID-19, virus je prisoten okoli nas. Dokler se virus širi okoli nas, verjetnost okužbe ostaja."



Več v Slovenija