Starejši od 65 let bodo za vstop v trgovino morali svojo starost dokazovati z osebnim dokumentom

Odlok določa, da potrošniki, starejši od 65 let, izkazujejo svojo starost z osebno izkaznico oz. drugo javno listino, s katero se dokazuje istovetnost oseb

Prlekija-on.net, petek, 10. april 2020 ob 00:121
V času od 8.00 do 10.00 in zadnjo uro pred zaprtjem prodajalne lahko nakup opravijo izključno ranljive skupine

V času od 8.00 do 10.00 in zadnjo uro pred zaprtjem prodajalne lahko nakup opravijo izključno ranljive skupine

Vlada Republike Slovenije je izdala Odlok o spremembi Odloka o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom v Republiki Sloveniji.

V Odloku o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom v Republiki Sloveniji se drugi odstavek 2.a člena spremeni tako, da se glasi: »(2) V prodajalnah z živili lahko nakup v času od 8.00 do 10.00 ure ter zadnjo uro obratovalnega časa opravijo izključno ranljive skupine (npr. invalidi, starejši od 65 let, nosečnice). Starejši od 65 let, lahko opravijo nakup samo v tem času. Potrošnik, starejši od 65 let, izkazuje svojo starost z javno listino, s katero se dokazuje istovetnost oseb.«.

To pomeni, da lahko v prodajalnah z živili nakup v času od 8.00 do 10.00 in zadnjo uro pred zaprtjem prodajalne opravijo izključno ranljive skupine, kamor spadajo nosečnice, invalidi in starejši od 65 let.

Odlok tudi določa, da potrošniki, starejši od 65 let, izkazujejo svojo starost z osebno izkaznico oz. drugo javno listino, s katero se dokazuje istovetnost oseb.

Odlok začne veljati 10. aprila 2020.



Več v Slovenija