DSO Ljutomer: Vse sile usmerjamo v zajezitev širjenja virusa

V prihodnje bodo potrebovali dodaten kader, še posebej z delovnimi izkušnjami v kliničnem okolju

Prlekija-on.net, petek, 10. april 2020 ob 15:011
DSO Ljutomer

DSO Ljutomer

Iz Doma starejših občanov (DSO) Ljutomer so nam posredovali sporočilo za javnost, kjer so zapisali, da želijo z javnostjo podeliti nekaj ključnih informacij o njihovem življenju, ki se v teh posebnih okoliščinah odvija v njihovem domu za starejše občane.

Kot so zapisali, ne glede na vse sprejete ukrepe in napore po priporočilih epidemiologov za zajezitev širjenja virusa SARS-CoV-2 imajo v domu na novo okužene tako stanovalce, kot tudi zaposlene. Skupno imajo 53 okuženih stanovalcev. Pri večini stanovalcev ni večjih znakov bolezni, ki bi bile posledica COVID-19 in so stabilni.

DSO Ljutomer

V DSO Ljutomer ponovno velik porast novih okužb


"V našem domu že ves čas zahtevamo, da se poleg drugih aktivno vključi v organizacijo in izvajanje dela tudi bolnišnično osebje, ki je najbolj usposobljeno za izvajanje stroge izolacije preprečevanja nadaljnjih okužb. Cilj je, da se pri nas vzpostavi bolnišnično okolje. Od včeraj je vodenje organizacije nege in oskrbe prevzela izkušena oseba iz bolnišnice za kar se iskreno zahvaljujemo. Obljubljeno imamo, da se bo v delo vključilo tudi nekaj tehnikov iz bolnišnice, ki bodo poleg zdravstvenih delavcev iz drugih organizacij nadomestili našo manjkajoče osebje. V prihodnje bomo potrebovali dodaten kader, še posebej z delovnimi izkušnjami v kliničnem okolju, pričakujemo, da se bo nam sistemsko zagotovil.

Hvala vsem, ki se pri tem trudite, hvala vsem, ki ste se odzvali pozivu. Zaposleni v domu pomagamo in sodelujemo kolikor je možno. Danes nam je civilna zaščita pomagala pri določenih razselitvah, pomagajo tudi zaposleni Splošne bolnišnice Murska Sobota, iskrena hvala.

Vsi napori stroke in nas so usmerjeni v zaustavitev širjenja virusa. Delujemo v izjemno kriznih razmerah, ki so velik psihični napor tako za stanovalce kot tudi za naše zaposlene, ki vso svojo energijo usmerjajo v pomemben boj za zajezitev širjenja zahrbtnega virusa in upamo, da bomo uspeli. Za vse nas so to težki časi, vendar se ne predamo - upamo, da se bo nebo nad našim domom kmalu razjasnilo in prineslo sončne žarke.

Ostanite zdravi in čuvajte na svoje zdravje ter zdravje vaših bližnjih!", so še ob tem zapisali.

V podravski regiji se je število potrjenih okužb povzpelo na 95 (v sredo 93), v pomurski pa na 102 (v sredo 90)

Zabeleženih 1.160 okužb s koronavirusom: 95 v podravski in 102 v pomurski regiji




Več v Gospodarstvo