Moldavec v vozilu prevažal šest mladoletnih Egipčanov in bežal pred policisti

Po avtocesti je pred policisti bežal s hitrostjo, ki je večkrat dosegla 200 km/h, vozil je tudi po nasprotnem smernem vozišču štiripasovnice

Prlekija-on.net, nedelja, 12. april 2020 ob 11:39
En od prijetih Egipčanov, med preverjanjem ali kaže znake okužbe s koronavirusom, foto: PPIU Maribor

En od prijetih Egipčanov, med preverjanjem ali kaže znake okužbe s koronavirusom, foto: PPIU Maribor

Včeraj, ob 13.34 so policiste hrvaški varnostni organi obvestili, da so v svoji državi skušali ustaviti osebni avtomobil, znamke Audi A4, črne barve, madžarskih registrskih številk, vendar jim voznik ni ustavil. Vozilo, v katerem je bilo več oseb, jim je pobegnilo v smeri Zalužja in je obstajala možnost, da bodo nedovoljeno vstopili v našo državo.

Slovenski policisti so na cestnih povezavah, ki vodijo v Slovenijo iz kraja Zalužje, takoj pričeli postavljati cestne blokade. Že ob 13.37 so opisano vozilo opazili med vožnjo iz smeri Zgornjega Leskovca proti Podlehniku. Vozilo so skušali ustaviti, vendar se voznik na znake policistov ni oziral, temveč je vožnjo še pospešil. Bežeči voznik je zapeljal na avtocesto A4, proti Mariboru. Po tej avtocesti je pred policisti bežal s hitrostjo, ki je večkrat dosegla 200 km/h. Voznik je avtocesto A4 zapustil na izvozu Letališče Slivnica, nato pa z divjo vožnjo nadaljeval proti Rogozi in nato levo proti Hočam. V Hočah je v križišču zavil levo, na nasprotno smerno vozišče štiripasovnice, in v napačni smeri vozil proti Ljubljani. Na razcepu Slivnica je zavil levo, nazaj proti avtocesti A4, tam pa so ga uspeli policisti ustaviti.

Audi
24-letnik je bežal z vozilo Audi

Voznik, 24-letni državljan Moldavije je iz vozila peš pobegnil, vendar so ga policisti kmalu prijeli v Slivnici. V vozilu so prijeli 6 mladoletnih državljanov Egipta. Slednje bodo po končanem postopku vrnili hrvaškim varnostnim organom. Voznika so policisti pridržali in ga bodo še danes privedli na pristojno Okrajno sodišče, zaradi postopka o prekršku. S svojo divjo vožnjo je voznik resno ogrožal življenje in zdravje njegovih sopotnikov, kot tudi ostalih udeležencev v cestnem prometu ter policistov.

Ko bodo zaključili z zbiranjem vseh obvestil in dokazov pa ga bodo privedli še na zaslišanje k pristojnemu dežurnemu preiskovalnemu sodniku. Za to kaznivo dejanje mu grozi kazen od enega do osmih let zapora.



Več v Črna kronika