16-letnik, ki je že mesec dni na begu, ukradel vozilo ter se vozil po avtocesti

Družbo mu je delala 15-letnica, ki sicer s tatvino vozila neposredno ni povezana

Prlekija-on.net, torek, 14. april 2020 ob 14:33
Policija

Policija

Takrat še neznani storilec je včeraj, med 10. in 16. uro, na Studenški ulici v Mariboru odtujil osebni avtomobil znamke Peugeot Bipper, v katerem so bili originalni ključi. Materialna škoda znaša okoli 1.500 evrov.

To vozilo so policisti opazili danes, malo po 9. uri, pred razcepom Slivnica, na avtocesti A4. Ko sta opazila policiste sta vozilo ustavila in iz njega proti letališču peš zbežala 16-letni moški in 15-letno dekle, oba slovenska državljana. Oba so policisti prijeli in pridržali. Vozilo so jima zasegli in ga bodo po končani preiskavi vrnili oškodovancu.

Med preiskavo so policisti ugotovili, da je tatvino izvršil opisani 16-letnik, ki je že mesec dni na begu iz enega od prevzgojnih zavodov v Republiki Sloveniji. Po končanem postopku ga bodo policisti predali delavcem tega zavoda, zraven tega ga bodo kazensko ovadili pristojnemu tožilstvu. Zoper njega bodo zaradi cestno-prometnih prekrškov podali tudi obdolžilni predlog pristojnemu sodišču.

Opisano dekle s tatvino vozila neposredno ni povezana.



Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Črna kronika