Število novih okužb se je zmanjšalo, vedno več je ozdravelih

Vzpodbudno je to, da je število ozdravelih bistveno višje od števila okuženih. V DSO Ljutomer je tako še 49 okuženih stanovalcev.

Prlekija-on.net, petek, 17. april 2020 ob 10:58
DSO Ljutomer

DSO Ljutomer

V DSO Ljutomer so veseli novih ozdravitev, saj so včeraj zabeležili osem novih ozdravitev stanovalcev, žal pa sta na novo pozitivna dva stanovalca. Vzpodbudno je to, da je število ozdravelih bistveno višje od števila okuženih. Tako je na današnji dan v domu še 49 okuženih stanovalcev. Ozdravela pa je tudi ena zaposlena sodelavka. Pri testiranjih pa so ugotovili, da sta se na novo okužili dve delavki, ki v domu pomagata iz drugih zdravstvenih ustanov.

"Po dogovoru z lečečim zdravnikom našim stanovalcem zagotavljamo tudi dodatna prehranska in druga dopolnila za krepitev odpornosti. Dom je v zvezi s tem kontaktiral domačo lekarno, le-ta se je odzvala z zelo lepo gesto ter nam del teh prehranskih dopolnil v vrednosti 800 eur donirala. Stanovalci in zaposleni se jim lepo zahvaljujemo," so sporočili iz DSO Ljutomer.

Posebna zahvala pa gre tudi številnim drugim donatorjem opreme in drugih potrebščin, ki jih sedaj ne navajajo in so se v teh dneh samoiniciativno odzvali ter jim poslali ali pripeljali svoje donacije.

DSO Ljutomer

V DSO Ljutomer beležijo nove okužbe, a tudi več ozdravelih




Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Črna kronika