Motorist vozil brez čelade in se ob padcu huje poškodoval

Motorno kolo ni bilo registrirano, motorist pa je zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal v jarek in trčil v kovinski drog ulične razsvetljave

Prlekija-on.net, ponedeljek, 20. april 2020 ob 13:48
Motorist je zapeljal v jarek

Motorist je zapeljal v jarek

Minulo soboto, malo po 15.30 uri je v naselju Renkovci voznik neregistriranega motornega kolesa v blagem levem ovinku zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal v desni jarek in trčil v kovinski drog ulične razsvetljave. Med vožnjo voznik ni uporabljal varnostne čelade. V nesreči se je hudo telesno poškodoval. Zoper voznika bo podan obdolžilni predlog in poročilo na Okrožno državno tožilstvo.

"Motoristi, če že morate nujno na pot, poskrbite za varnost! Ne hodite na pot, če ni nujno. Kljub vsesplošnim pozivom, naj ljudje ostanejo doma, če nimajo nujnih in neodložljivih opravkov, je opaziti, da se je, tudi zaradi lepega vremena, povečalo število motoristov na naših cestah," opozarjajo na PU Murska Sobota.

Vse voznike enoslednih vozil zato opozarjajo, naj bodo pri vožnji v začetnih dneh motoristične sezone še posebej previdni in pozorni in naj upoštevajo cestno prometne predpise ter uporabljajo zaščitno opremo. Prav tako na večjo prisotnost motoristov v cestnem prometu, opozarjajo vse ostale udeležence.



Več v Črna kronika