Janez Janša: Številne omejitve bodo v predvidljivi prihodnosti veljale tako pri nas kot drugod v EU

Veliko aktivnosti pa bomo lahko kljub temu ponovno vzpostavili, upoštevaje tri osnovna pravila obnašanja: razkuževanje rok in stičnih mest, držanje varne razdalje ter uporaba zaščitnih mask tam, kjer to (razdalja) ni mogoče, je povedal

Prlekija-on.net, sobota, 25. april 2020 ob 18:20
Janša je komentiral aktualno stanje v zvezi s epidemijo koronavirusa v Sloveniji, foto: Kabinet predsednika vlade

Janša je komentiral aktualno stanje v zvezi s epidemijo koronavirusa v Sloveniji, foto: Kabinet predsednika vlade

Predsednik vlade Janez Janša je na družbenem omrežju Twitter komentiral aktualno stanje v zvezi s epidemijo koronavirusa v Sloveniji in napovedal, da bodo številne omejitve za državljane v Sloveniji in Evropski uniji v predvidljivi prihodnosti še vedno veljale.

Kot je zapisal predsednik vlade se Slovenija po vseh dostopnih podatkih danes uvršča med najuspešnejše evropske države v boju z epidemijo koronavirusa. "Včeraj je delovna skupina Vlade Republike Slovenije ob sodelovanju strokovnjakov ministrstva za zdravje podrobneje preučila stanje doma in v soseščini ter oblikovala predlog možnih dodatnih sprostitev omejitvenih ukrepov za mesec maj in junij 2020. Delo bo nadaljevala 29.4.2020 po pridobitvi najnovejših podatkov o razvoju epidemije doma in v soseščini, nato pa bo Vlada Republike Slovenije sprejela ustrezne odločitve," je navedel predsednik vlade Janez Janša.

Omejeno gibanje ostaja v veljavi

Podaljšani ukrepi o začasni omejitvi gibanja, tudi kurjenju kresov se bo treba letos odpovedati


"Upoštevaje še vedno zelo resno stanje v naši neposredni soseščini in negativne izkušnje tistih držav, ki se borijo s ponovljenimi izbruhi epidemije, bodo številne omejitve v predvidljivi prihodnosti še vedno veljale tako pri nas kot drugod po EU, veliko aktivnosti pa bomo lahko kljub temu ponovno vzpostavili, upoštevaje tri osnovna pravila obnašanja: razkuževanje rok in stičnih mest, držanje varne razdalje ter uporaba zaščitnih mask tam, kjer to (razdalja) ni mogoče," je zapisal slovenski premier in nadaljeval, da strokovnjaki pri nas in drugod po EU pospešeno pripravljajo t.i. "korona standarde" za različne dejavnosti, na podlagi katerih bodo posamezne rizične aktivnosti, storitve in panoge, vključno s šolstvom, turizmom in javnim prometom, lahko ponovno delovale v vsaj omejenem obsegu tudi v pogojih epidemije koronavirusa.



Več v Slovenija