Velika akcija na policijski akademiji detektiva Frančeka

Policijska akademija detektiva Frančeka ukrotila pijanega voznika v Banovcih

Dejan Razlag, sreda, 23. februar 2011 ob 13:1511
Policija

Policija

Policisti Policijske uprave Murska Sobota so tudi letos skupaj s kolektivom termalnega kopališča Banovci med zimskimi šolskimi počitnicami pripravili preventivni projekt za otroke, Policijska akademija detektiva Frančeka. Otroci tako na zanimiv način spoznavajo delo policistov, danes pa je bila na vrsti "Velika akcija", kjer so policisti zaustavili pijanega voznika, ki je dirjal skozi Banovce in ogrožal okolico.

Pijanemu vozniku so pripravili zasedo ter ga tako zaustavili in opravili običajen postopek legitimacije in preizkus alkoholiziranosti z elektronskim alkotestom. Ker je alkotest pokazal vrednost nad dovoljeno mejo, so voznika pridržali do iztreznitve.

Sledil je preventivni del projekta, ko so si lahko udeleženci ogledali policijsko opremo, ki jo policisti uporabljajo pri opravljanju vsakodnevnih nalog, ter se s sodelujočimi policisti pogovorili in si izmenjali svoje izkušnje. Otroci so lahko videli tudi opremo, ki jo uporabljajo specialne enote policije, termo kamero, nočni daljnogled in se sprehodili s posebnimi očali, s katerimi vidijo svet podobno, kot tisti, ki so pod vplivom alkohola ali nedovoljenih drog. Ogledali so si tudi t.i. "Schengen bus", ki ga uporabljajo pri varovanju Schengenske meje ter vozilo z video nadzorom "Provida", za nadzor in urejanje cestnega prometa. V Banovce je prišla tudi policijska konjenica iz Maribora, ki skrbi za red v severovzhodni Sloveniji.

Za konec so otroke zapeljali še z "marico", da so lahko videli, kako izgleda vožnja, ko se kdo znajde na napačni strani zakona.

Pridržanje pijanega voznika


Več v Zanimivosti