V Prekmurju padala manjša toča

Nevihta se je pomikala v smeri vzhoda nad Prekmurje, kjer je nad območjem Murske Sobote in okolice padala tudi manjša toča

Prlekija-on.net, ponedeljek, 27. april 2020 ob 20:16
Toča v Prekmurju, foto: FB Neurje.si

Toča v Prekmurju, foto: FB Neurje.si

V ponedeljek popoldan je nad območjem severnega dela Slovenskih goric, v bližini avstrijske meje nastala nevihta, ki jo je spremljal močnejši naliv, tudi sodra in manjša toča. Nevihta se je pomikala v smeri vzhoda nad Prekmurje, kjer je nad območjem Murske Sobote in okolice padala tudi manjša toča. Ob 18.44 so v naselju Pušča, občina Murska Sobota, gasilci PGD Pušča pomagali prekriti streho na stanovanjski hiši, katero je poplavilo ob nalivu. Prav tako so počistili jaške in cestišče na poplavljenih ulicah.

Po podatkih Agencije RS za okolje (Arso) se bo zvečer delno razjasnilo, veter se bo umiril. V torek bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Več oblačnosti bo v zahodni Sloveniji in predvsem tam bodo popoldne posamezne plohe, lahko kakšna nevihta. Pihal bo jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 17 do 24 °C.

V sredo bo spremenljivo do pretežno oblačno. Dopoldne se bodo padavine od zahoda razširile nad vso Slovenijo, vmes bo tudi kakšna nevihta. Nekoliko se bo ohladilo. V četrtek bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo, ponekod bo občasno možen rahel dež. V noči na petek se bo dež na zahodu spet okrepil in razširil nad vso Slovenijo. V petek bo pretežno oblačno, ponekod bo občasno še deževalo.

Zaradi suše je marsikje velika požarna ogroženost naravnega okolja.

Takšno je bilo danes stanje ob, za april, precej močni nevihti nad delom Prekmurja. Video prihaja iz Murske Sobote, kjer je nevihto spremljal močan naliv, lokalno pa tudi močnejši sunki vetra in manjša toča. Hvala Leon Časar za poročanje.

Objavil/a Neurje.si dne Ponedeljek, 27. april 2020

Fotografije nevihte na območju Murske Sobote ⛈ Foto: Aleš Rozman

Objavil/a Neurje.si dne Ponedeljek, 27. april 2020
Objavil/a Delfina Vrban dne Ponedeljek, 27. april 2020
Objavil/a Benjamin Vr dne Ponedeljek, 27. april 2020
Objavil/a Karmen Karmenca dne Ponedeljek, 27. april 2020
Objavil/a Aleksandra Ritlop dne Ponedeljek, 27. april 2020

Napoved neviht se je uresničila, saj se preko območja Murske Sobote trenutno pomika nevihta z močnejšim nalivom, sodro...

Objavil/a Neurje.si dne Ponedeljek, 27. april 2020


Več v Narava