Gnusni zločin nad dvema mačkama v gozdu ob cesti Vučja vas - Hrastje Mota

Kazni za taka dejanja so pri nas še vedno prenizka

Dejan Razlag, četrtek, 24. februar 2011 ob 15:554
V sredo, 23. februarja, nekaj po 11. uri so na OKC PU Murska Sobota sprejeli prijavo občana, ki je v gozdu ob cesti Vučja vas - Hrastje Mota opazil dve mrtvi mački, ki sta bili zmaličeni, ena pa tudi obešena na drevo. Policisti tako sedaj intenzivno zbirajo obvestila in iščejo storilca gnusnega zločina nad živalmi.

"Policisti so takoj po prijavi odšli na kraj dogodka in opravili ogled. Ugotovili so, da sta na črnem odlagališču ob navedeni cesti v gozdičku odvrženi dve poginuli mački. Ker je imela ena izmed njiju zunanje vidne poškodbe, policisti zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja mučenja živali intenzivno zbirajo obvestila zoper neznanega storilca," je ob tem dejal tiskovni predstavnik PU Murska Sobota Jožef Prša.

V preiskavo naj bi poleg policistov PP Gornja Radgona bili vključeni tudi vodniki službenih psov PU Murska Sobota, zato obstaja velika verjetnost, da bo neznani storilec odkrit ali vsaj lastnik usmrčenih mačk.

V Društvu za zaščito živali Pomurja so mnenja, "da so kazni za prekrške in kazniva dejanja, storjena živalim, v Sloveniji še vedno prenizke. Ustrezna kazen za storilce tega zločina, za katerega ni nobenega opravičila, bi gotovo vzgojno vplivala na vse, ki jim pride na misel, da bi trpinčili ali ubijali štirinožne prijatelje".

Pred kratkim smo že poročali o še enem zločinu nad nemočnimi živalmi - domnevnem zastrupljanju psov v okolici Male Nedelje.


Več v Črna kronika