V Ljutomeru pet novih okužb, prva okužba tudi v občini Razkrižje

V minulem dnevu je od skupno devetih okužb, bilo pet novih okužb zabeleženih v občini Ljutomer ter prva okužba tudi v občini Razkrižje

Prlekija-on.net, sreda, 29. april 2020 ob 13:55
V torek je prva okužba s koronavirusom bila zabeležena tudi v občini Razkrižje

V torek je prva okužba s koronavirusom bila zabeležena tudi v občini Razkrižje

Do torka, 28. aprila do polnoči, je bilo v Sloveniji opravljenih 52.830 testiranj (1), od tega je bilo 1.428 pozitivnih testov. Po epidemioloških podatkih, ki so jih na NIJZ prejeli do sedaj, gre za 1.418 oseb. Pri nekaterih osebah je bil test opravljen večkrat, štiri osebe pa so testiranje opravile v tujini. Pri tem gre za 627 moških in 791 žensk.

Med zdravstvenimi delavci in zdravstvenimi sodelavci (2) je okužba COVID-19 potrjena pri 295 osebah. V domovih starejših občanov (DSO) je okužba COVID-19 potrjena pri 442 osebah, od tega je 309 oskrbovancev.

V podravski regiji je število potrjenih okužb 119, v pomurski pa 173. V minulem dnevu je od skupno devetih okužb (potrjenih po občinah), bilo pet novih okužb zabeleženih v občini Ljutomer ter prva okužba tudi v občini Razkrižje. V Ljutomeru je do danes skupno bilo zabeleženih 122 okužb in deset smrti.

Skupno število ljudi, pri katerih so do sedaj v Sloveniji potrdili okužbo s koronavirusom znaša 1.418

V torek deset novih okužb, tri osebe so umrle


Župan Občine Razkrižje Stanko Ivanušič, je potrdil, da je bil obveščen o prvi okužbi. "Seveda o imenu obvestila ne dobimo, smo pa dolžni za takšne ljudi, če so doma v osami in nimajo nikogar, poskrbeti z dostavo vsakdanjih potrebščin. Zato mi ostane, da osebo za katero je okužba potrjena in če rabi pomoč, da to sama sporoči na našo dežurno številko 041 878 448, lahko me pokliče tudi osebno. Na vsak način pa ji želim uspešno okrevanje. Kljub temu, da se strogi ukrepi rahljajo pa vseeno še naprej ljudi pozivam, da tiste ukrepe, ki so v veljavi, upoštevajo," je ob tem župan zapisal na svojem facebook profilu.

(1) Vir: NLZOH Celje, NLZOH Koper, NLZOH Kranj, NLZOH Ljubljana, NLZOH Maribor, NLZOH Novo mesto, Klinika Golnik, Inštitut za mikrobiologijo imunologijo Ljubljana.

(2) Ne glede na to, kje so se okužili.

Infografika prisotnosti koronavirusa (COVID-19) v Sloveniji



Več v Črna kronika