V Ljutomeru nove okužbe, tudi izven doma starejših

V minulem dnevu sta od skupno petih okužb, bile dve novi zabeleženi v občini Ljutomer, skupaj do sedaj 129

Prlekija-on.net, sobota, 2. maj 2020 ob 18:19
V občini Ljutomer je do danes bilo zabeleženih 129 okužb s koronavirusom

V občini Ljutomer je do danes bilo zabeleženih 129 okužb s koronavirusom

Do petka, 1. maja do polnoči, je bilo v Sloveniji opravljenih 56.353 testiranj (1), od tega je bilo 1.449 pozitivnih testov. Po epidemioloških podatkih, ki so jih na NIJZ prejeli do sedaj, gre za 1.439 oseb. Pri nekaterih osebah je bil test opravljen večkrat, štiri osebe pa so testiranje opravile v tujini. Pri tem gre za 637 moških in 802 žensk.

Med zdravstvenimi delavci in zdravstvenimi sodelavci (2) je okužba COVID-19 potrjena pri 298 osebah. V domovih starejših občanov (DSO) je okužba COVID-19 potrjena pri 448 osebah, od tega je 315 oskrbovancev.

V podravski regiji je število potrjenih okužb 124, v pomurski pa 181. V minulem dnevu sta od skupno petih okužb, bile dve novi zabeleženi v občini Ljutomer. Skupaj je do sedaj v občini bilo zabeleženih 129 okužb, trinajst ljudi je umrlo. Okužbe so se v Ljutomeru začele pojavljati tudi izven doma starejših občanov, kar je potrdil tudi podžupan Občine Ljutomer, Niko Miholič. Že v preteklih dneh so namreč iz doma poročali, da ob posameznih dneh dodatnih okužb tam niso zabeležili, a so v Ljutomeru vseeno bile potrjene nove okužbe. Podžupan je bo tem pozval vse okužene, da se striktno držijo 14-dnevne karantene v svojih domovih, enako naj velja tudi za vse družinske člane, ki so v stiku z okuženim.

‼️OBVESTILO‼️ Spoštovane občanke in občani, dobili smo informacijo, da se že več dni pojavljajo primeri okužb tudi...

Objavil/a Niko Miholič dne Petek, 01. maj 2020
DSO Ljutomer

Stanovalci iz Bioterm so se vrnili, trenutno je v DSO Ljutomer še 27 okuženih


Število potrjenih primerov COVID-19 v posamezni občini do vključno 1. 5. 2020 je na voljo na tej povezavi, število umrlih v posamezni občini do vključno 1. 5. 2020 pa je na voljo na tej povezavi.

(1) Vir: NLZOH Celje, NLZOH Koper, NLZOH Kranj, NLZOH Ljubljana, NLZOH Maribor, NLZOH Novo mesto, Klinika Golnik, Inštitut za mikrobiologijo imunologijo Ljubljana.

(2) Ne glede na to, kje so se okužili.

Infografika prisotnosti koronavirusa (COVID-19) v Sloveniji

Skupno število ljudi, pri katerih so do sedaj v Sloveniji potrdili okužbo s koronavirusom znaša 1.439

V petek pet novih okužb, ena oseba je umrla




Več v Črna kronika