V okolici Ormoža prišlo do nasilja nad mladostnikom

Na kraju je bilo z zbiranjem obvestil ugotovljeno, da gre v danem primeru za elemente kaznivega dejanja in bo po vseh zbranih obvestilih, zoper osumljeno, podana kazenska ovadba

Prlekija-on.net, ponedeljek, 4. maj 2020 ob 14:01
Na kraju je bilo z zbiranjem obvestil ugotovljeno, da gre v danem primeru za elemente kaznivega dejanja

Na kraju je bilo z zbiranjem obvestil ugotovljeno, da gre v danem primeru za elemente kaznivega dejanja

Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog v minulem prazničnem vikendu obravnavali naslednje pomembnejše dogodke. V četrtek, 30. aprila, ob 14.10 uri so bili s strani oškodovanca obveščeni, da so mu iz gozda odtujili deblo hrasta. Patrulja je odšla na kraj in ugotovila, kje se odtujeno deblo nahaja. Ker oškodovanec v nadaljevanju ni želel podati predloga za pregon kaznivega dejanja, je zadeva zaključena z poročilom na tožilstvo.

Ob 16.50 uri so policisti imeli v postopku voznico osebnega avtomobila, kateri je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti. Rezultat preizkusa je pokazal 0.38 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Voznici je na kraju bil izdan plačilni nalog in prepovedana nadaljnja vožnja.

Imeli glasno glasbo in kršili odlok o zbiranju oseb

Ob 17.35 uri so bili obveščeni o kršitvi javnega reda in miru v Ormožu. Patrulja je na kraju ugotovila, da je kršitelj z glasno glasbo motil okolico, prav tako pa je bila beležena kršitev Odloka vlade RS o druženju oseb. Kršitelju je bil izdan plačilni nalog zaradi kršitve Zakona o javnem redu in miru ter predlog drugemu prekrškovnemu organu.

Ob 17.38 uri so bili obveščeni o tatvini registrskih tablic. Sledi kazenska ovadba na tožilstvo.

Tekom dneva so policisti izvajali kontrolo, ali občani spoštujejo določila Odloka o začasni splošni prepovedi gibanja in zbiranja ljudi na javnih krajih, površinah in mestih v Republiki Sloveniji. Pri tem so skupaj ugotovili eno kršitev, zaradi česar bo zoper kršitelja podan predlog drugemu prekrškovnemu organu - zdravstvenemu inšpektoratu.

Pobegnil s kraja prometne nesreče

V petek, 1. maja, ob 6:49 uri so bili obveščeni o prometni nesreči II. kategorije in pobegom, na regionalni cesti I. reda v naselju Libanja. Udeleženi sta bili dve vozili. S kraja je v smeri vasi Mihalovci odpeljal/pobegnil, neznani voznik, neznanega osebnega avtomobila, neznanih reg. številk/oznak, kateri ima verjetno poškodovano levo vzvratno ogledalo. Druga udeleženka je po prometni nesreči sama poiskala zdravniško pomoč v ZD Ormož.

Ob 19:30 uri so policisti v Ormožu imeli v postopku osebo, kateri so proti potrdilu o zasegu zasegli ročno zvit cigaret s posušenimi rastlinskimi delci zeleno-rjave barve, za katerega se sumi, da je prepovedana droga. Po opravljeni analizi bo zadeva ustrezno zaključena.

Ob 01:30 uri so policisti imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, kateremu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti. Rezultat preizkusa je pokazal 0.58 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Vozniku je bilo na kraju proti potrdilu odvzeto vozniško dovoljenje, katero bo skupaj s predlogom za uvedbo postopka o prekršku odstopljeno na Okrajno sodišče.

V soboto, 2. maja, ob 14.50 uri so v Ormožu obravnavali prometno nesrečo, v kateri je bila ena oseba lahko telesno poškodovana.

Obveščeni o nasilju nad mladostnikom

V nedeljo, 3. maja, ob 11:08 uri so bili obveščeni o nasilju nad mladostnikom v okolici Ormoža. Na kraju je bilo z zbiranjem obvestil ugotovljeno, da gre v danem primeru za elemente kaznivega dejanja in bo po vseh zbranih obvestilih, zoper osumljeno, podana kazenska ovadba na Okrožno državno tožilstvo.

Ob 12:10 so bili obveščeni o nesreči pri delu na območju naselja Obrež. Na kraju je z zbiranjem obvestil bilo ugotovljeno, da je občan pri čiščenju delovnega stroja po pomoti pritisnil napačne komande, pri čemer je prišlo do nezgode. Občan je bil z reševalnim vozilom odpeljan v SB Ptuj, po vseh zbranih obvestilih sledi poročilo na Okrožno državno tožilstvo.

Ob 16:25 uri so bili obveščeni o prometni nesreči z udeležbo divjadi na območju naselja Lačaves. Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da voznik in vozilo izpolnjujeta pogoje za nadaljnjo vožnjo in sta policista odstopila od ogleda, vozniku pa je bilo izdano Obvestilo o odstopu.

Ob 02.40 zjutraj so bili napoteni na kraj prometne nesreče z materialno poškodbo in telesnimi poškodbami. Dve osebi sta bili zaradi lahkih telesnih poškodb odpeljani v SB Ptuj. Povzročitelju bo izdan plačilni nalog.

Ob 06.10 so obravnavali povoženje divjadi. Voznik osebnega avtomobila je trčil v srno in si poškodoval vozilo. Izdano je bilo Obvestilo o odstopu od ogleda.



Več v Črna kronika