GŠ Slavka Osterca objavlja razpis za vpis v šolsko leto 2020/21

Glasbena šola Slavka Osterca Ljutomer objavlja razpis za vpis prostih mest za šolsko leto 2020/21

Prlekija-on.net, torek, 5. maj 2020 ob 13:30
GŠ Slavka Osterca Ljutomer

GŠ Slavka Osterca Ljutomer

Spoštovani starši, predvsem pa kandidati za vpis v glasbeno šolo!

Čeprav smo še v času pandemije zaradi zajezitve širjenja bolezni Covid 19, vas z veseljem obveščamo, da na Glasbeni šoli Slavka Osterca Ljutomer razpisujemo prosta mesta za vpis v prihodnje šolsko leto.

S častitljivo, več kot 90-letno tradicijo uspešnega delovanja, nudimo izobraževanje v veliko programov/instrumentov, petja in plesa, ki jih poučujejo strokovno usposobljeni, odgovorni, prijazni pedagogi in pedagoginje s polno ustvarjalnosti in veselja do svojega dela.

Glasbena vzgoja ima pri razvoju posameznika velik pomen, zato si v naši glasbeni šoli prizadevamo za čim bolj kakovostno izobraževanje. Ker želimo otroke navdušiti za vrednote, ki jih ponuja glasbena umetnost, je zelo pomembno, kako pristopamo k uresničitvi tega cilja. Osredotočamo se na kakovostno vodenje otroka, ki zahteva visoko strokovno glasbeno in pedagoško znanje učitelja, ter na sprotno preverjanje učenčevega napredka in odnosa do glasbenih vsebin, s katerimi se srečuje pri pouku inštrumenta. Zato se z avtonomnostjo učitelja in s pomočjo sodobnih pedagoških pristopov trudimo izboljševati kakovost učnega procesa pri poučevanju, ter doseganju zadovoljstva in zaupanja učencev in staršev.

Naša vizija: ljubezen do glasbe in želja posredovati glasbo mladim rodovom je naše glavno vodilo, ki izhaja iz preteklosti in je naš temelj, da v sedanjosti delamo kvalitetno in odgovorno ter v prihodnosti dosežemo vrh in cilj. Šola pomeni življenje, rast in razvoj. Nenehno se želimo javno dokazovati, prilagajati in se neprestano spopadati z novimi izzivi.

Naše poslanstvo: spodbujati in krepiti glasbeno izobraževanje mladih ter dosegati konkurenčnost zavoda v smislu inovativnosti in kvalitete pouka, odprtosti ter sodelovanja v kulturnem prostoru na lokalnem nivoju, na nivoju države, ter v mednarodnem prostoru.
Na šoli želimo širiti možnosti za profesionalni razvoj preko vključevanja v različne projekte, udeležbo učencev na regijskem, državnem in mednarodnih tekmovanjih, ter natečajih, odprtosti šole za krajane po načelu ohranjanja fenomena enkratnosti in drugačnosti v danem okolju. 

Novo šolsko leto bomo pričeli v prenovljenih prostorih na Prešernovi 8 v Ljutomeru. Tako bodo učenci imeli izjemne pogoje za glasbeno in plesno izobraževanje.

Programi izobraževanja, ki jih nudimo na naši šoli:
PROGRAM PREDŠOLSKA GLASBENA VZGOJA (starost 5 let ) - program predšolske glasbene vzgoje traja en leto.

PROGRAM LASBENA PRIPRAVNICA (starost 6 let ) - program glasbene pripravnice traja eno leto.

PROGRAM PLESNA PRIPRAVNICA 1, 2 in 3  (starost 6, 7 in 8 let),
PROGRAM PLES - BALET: (priporočljiva starost od 9 let naprej)

PROGRAM GLASBA

1. ORKESTRSKI INŠTRUMENTI IN PETJE

  • Godala: violina, viola in violončelo
  • Pihala: flavta, klarinet in saksofon
  • Trobila in tolkala: rog, trobenta, pozavna, tuba in druga konična trobila ter tolkala
  • Petje
2. DRUGI INŠTRUMENTI
  • Inštrumenti s tipkami: klavir, harmonika in orgle
  • Brenkala: kitara
  • Kljunasta flavta
  • Ljudska glasbila: diatonična harmonika

Število razpisnih mest je omejeno, glede na to, koliko že vpisanih učencev instrumenta ali petja bo nadaljevalo šolanje v prihodnjem šolskem letu.

Preizkus glasbenih sposobnosti za program GLASBA se zaradi pandemije koronavirusa premakne iz meseca maja v mesec junij 2020. 

Zato je preizkus glasbenih sposobnosti za program Glasba predviden v torek 16. in sredo 17. junija 2020 od 17. do 19. ure v nadomestnih prostorih GŠ Slavka Osterca Ljutomer.

Vpis za programe brez preizkusa glasbenih sposobnosti (Predšolska glasbena vzgoja, Glasbena pripravnica, Plesna pripravnica) bo v terminu vpisa novih učencev 2. in 3. julija 2020 od 9. do 16 ure v tajništvu šole.

Informativno prijavo za vpis lahko opravite tudi na tej povezavi.

Spoštovani starši in kandidati za vpis, prijazno vabljeni v svet glasbe, petja in plesa na GŠ Slavka Osterca Ljutomer



Več v Kultura in izobraževanje