Nocoj bo znan naš predstavnik za pesem Evrovizije

Deseterico uveljavljenih domačih izvajalcev je k sodelovanju povabilo uredništvo razvedrilnega programa RTV Slovenija

Prlekija-on.net, nedelja, 27. februar 2011 ob 10:35
Nocoj se bo deseterica uveljavljenih domačih izvajalcev, ki jih je k sodelovanju na nacionalnem izboru za pesem Evrovizije (Ema) povabilo uredništvo razvedrilnega programa Radiotelevizije Slovenija, potegovala za nastop na letošnji Evroviziji, ki bo v Nemčiji, Düsseldorfu. O tem, kdo bo nasledil lanskoletne zmagovalce - Ansambel Roka Žlindre & Kalamari, bo med povabljenimi izvajalci odločala ženska komisija in glas ljudstva.

Ob 20. uri bo potekal slovenski izbor predstavnika, ki ga boste lahko spremljali na prvem programu Televizije Slovenija in 2. programu Radia Slovenije - Valu 202. Izbor bo povezoval Klemen Slakonja, odločilno vlogo pri izločitvi osmih izmed desetih izvajalcev pa bo imela tričlanska ženska žirija. Strokovno komisijo sestavljajo Darja Švajger (aktualna zmagovalka Slovenske popevke in predstavnica Slovenije na izboru Evrovizija leta 1995 in 1999), Severina Vučković (predstavnica Hrvaške na izboru Evrovizija leta 2006) in Mojca Mavec (voditeljica, urednica glasbenih oddaj Roka Rocka, 50 let Pesmi Evrovizije in komentatorka Evrovizije v letih 2005, 2006 in 2007).

Letošnji izvajalci (po vrstnem redu nastopa):

1. Rock Partyzani - Time for revolution
2. Tabu - Moje luči
3. Nina Pušlar - Bilo lepo bi
4. Maja Keuc - Vanilija
5. Feliks Langus - Disko raj
6. LeeLooJamais - Slovenka
7. April - Ladadidej
8. Sylvain, Mike Vale in Hannah Mancini - Ti si tisti
9. Time to Time - Pravi čas
10. Omar Naber - Bistvo skrito je očem

Med dvema superfinalistoma bo odločil glas ljudstva

Strokovna komisija bo ocenila vseh 10 skladb, dve najbolje ocenjeni pa se bosta uvrstili v t. i. superfinale, v katerem bodo gledalke in gledalci, poslušalke in poslušalci s telefonskim glasovanjem (s pomočjo stacionarnih in prenosnih telefonov) izbrali zmagovalno skladbo.

Glasovanje bo trajalo 10 minut. Številke, na katere boste lahko klicali in oddali svoj glas, so:

Cena klica je 0,42 evra.Stacionarno
Mobilno
FINALIST 1089 33 01*303*1# kliči
FINALIST 2089 3302*303*2# kliči

Sodeč po anketi, ki jo izvajajo na spletni strani Eme, ima največ možnosti za zmago Maja Keuc.

Zmagovalec Eme se bo v drugem polfinalnem večeru 12. maja v konkurenci 18 držav potegoval za mesto v finalu, kamor je neposredno uvrščena že "velika peterica" (Nemčija, Francija, Velika Britanija, Španija in Italija, ki se vrača po trinajstih letih).


Več v Slovenija