8. maja praznujemo Dan Rdečega križa

S tem se pričenja tudi Teden Rdečega Križa, kateri zaradi preprečevanja širitve epidemije koronavirusa letos ne bo potekal po ustaljenih programih

Prlekija-on.net, petek, 8. maj 2020 ob 17:04

8. maja po vsem svetu praznujemo Dan Rdečega križa. S tem se pričenja tudi Teden Rdečega Križa, kateri zaradi preprečevanja širitve epidemije koronavirusa letos ne bo potekal po ustaljenih programih.

"Ob tej priložnosti se zahvaljujemo vsem našim članom, ki nas podpirajo. Predvsem se zahvaljujemo našim prostovoljcem in krvodajalcem, ki nesebično darujejo svoj prosti čas, delo, znanje in kri, ter s tem prispevajo tudi del sebe, brez pričakovanj plačila v korist vsem, ki potrebujejo pomoč," sporočajo iz RKS-Območno združenje Ljutomer.

Prav tako v tem izrednem času izražajo veliko moralno podporo vsem, ki so zaradi epidemije najbolj prizadeti. Vsem, ki so zboleli, želijo uspešno ozdravitev in okrevanje.

Zaposlene v zdravstvu, prostovoljce in vse, ki skrbijo za obolele podpirajo, jim ploskajo in želijo, da se čim prej vrnejo k svojim najbližjim in v ustaljeni ritem dela. S svojci obolelih in vsemi, ki so zaradi te bolezni koga izgubili pa iskreno sočustvujejo in jim stojijo ob strani.

"Humanost je naše vodilo, od človeka za ljudi. 
Bogastvo je v ljudeh, hvala vsem, ki ga delite z nami
," so še ob tem zapisali.

Rdeči križ



Več v Kultura in izobraževanje