Stanovalce so po dolgem času odpeljali na skupne balkone in v domski vrt

Petek je bil pomemben dan za DSO Ljutomer, tudi sicer se razmere v domu izboljšujejo, epidemiološka slika je ugodnejša. Pri odločilni fazi bodo pomagali še strokovnjaki UKC Maribor.

Prlekija-on.net, sobota, 9. maj 2020 ob 19:12
DSO Ljutomer

DSO Ljutomer

Kot so sporočili iz DSO Ljutomer, je petek bil za dom pomemben dan, prve stanovalce so po dolgem času odpeljali na skupne balkone in v domski vrt. Tudi sicer se razmere v domu izboljšujejo, epidemiološka slika je ugodnejša, v domu je še 14 Covid pozitivnih stanovalcev. Poleg vodje zdravstvene nege Andreje Bogdan se je vrnilo še nekaj domskih delavcev, manjka jih še zmeraj polovica.

Zdravstvena ekipa Splošne bolnšnice Murska Sobota je s 3. majem zaključila z delom v domu. Za njihovo pomoč in dosežen rezultat pri zajezitvi širjenja virusa se jim je na včerajšnjem skupnem sestanku s predstavniki obeh pristojnih ministrstev Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti in Ministrstva za zdravje s priložnostnimi darili - izdelki stanovalcev, zahvalil direktor doma mag. Tomislav Nemec. Posebej se zahvaljuje tudi obema vodjema zdravstvene nege Nataliji Vičar in Tanji Žmauc ter delavcem, ki so v tem obdobju delali v domu.

V dom povabili strokovno ekipo iz UKC Maribor

Vodstvo doma se zaveda, da je sedaj zelo pomembno ohraniti pozitiven trend in obstoječi način dela, ki ga je potrebno še izboljševati, saj učinkovito obvladovanje Covid predstavlja zelo velik strokovni izziv. Tako so vodstvo doma, v sodelovanju z Ministrstvom za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti in Ministrstvo za zdravje, povabili v dom strokovno ekipo iz UKC Maribor, ki se je na povabilo prijazno odzvala.

Strokovnjaki UKC Maribor bodo v tej odločilni fazi izkorenitve virusa svetovali in tudi sami sodelovali na osnovi izkušenj, ki so jih pridobili na bolnišničnem Covid oddelku v UKC Maribor. Del sistematičnega pristopa, ki so jim ga predstavili, je tudi usposabljanje njihovega osebja na najvišjem nivoju, da bodo lahko kasneje trajno sami obvladovali strokovno zahtevno zdravstveno okolje, katerega vzpostavitev je glede na specifike domov za starejše velik izziv.

Tomislav Nemec
Direktor doma mag. Tomislav Nemec se je zdravstveni ekipi Splošne bolnišnice Murska Sobota zahvalil za njihovo pomoč


Več v Gospodarstvo