Ormoški policisti obravnavali številne alkoholizirane voznike

Največ je alkotest vozniku pokazal 0,66 mg/l alkohola v izdihanem zraku

Prlekija-on.net, ponedeljek, 11. maj 2020 ob 10:13
Policija

Policija

Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog v minulem vikendu obravnavali naslednje pomembnejše dogodke. V petek, 8. maja, ob 14.49 so bili obveščeni o kurjenju nevarnih odpadkov v naravi v naselju Mihovci pri Veliki Nedelji. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je lastnik kuril odpadno vejevje in suho travo. Zadevo so policisti zaključili z uradnim zaznamkom.

V soboto, 9. maja, ob 15.50 so policisti imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, kateremu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti. Rezultat preizkusa je pokazal 0.39 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Vozniku je na kraju proti potrdilu bilo začasno odvzeto vozniško dovoljenje in izdan plačilni nalog.

Ob 16.63 so policisti imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, kateri je kršil določila Zakona o varnosti v cestnem prometu - prekoračena hitrost vožnje v naselju. V nadaljevanju je bil kršitelju tudi odrejen preizkus alkoholiziranosti. Rezultat preizkusa je pokazal 0.57 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Vozniku je bilo na kraju proti potrdilu začasno odvzeto vozniško dovoljenje in izdan plačilni nalog zaradi ugotovljenih kršitev.

Ob 18.35 so intervenirali pri kršitvi javnega reda in miru v Podgorcih. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je prišlo do prepira in prerivanja med osebama. Po vseh zbranih obvestilih bodo zoper kršitelja ukrepali.

Ob 19.10 so bili na kraju prometne nesreče I. kategorije na lokalni cesti v kraju Bresnica. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je zaradi nepravilne strani/smeri vožnje, prišlo do trčenja z ogledali med dvema osebnima avtomobiloma. S kraja prometne nesreče je odpeljal neznan voznik osebnega avtomobila, znamke Nissan, črne barve, neznanih registrskih številk. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil v smislu iskanja neznanega voznika in vozila. Po zbranih obvestilih bodo zoper povzročitelja ukrepali.

Vozniki pod vplivom alkohola in brez prometnih dovoljenj

Ob 19.57 so v Svetem Tomažu kontrolirali voznika osebnega avtomobila. Med postopkom je bilo ugotovljeno, da je vozil pod vplivom alkohola, saj je alkotest pokazal 0,45 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Vozniku je bila prepovedana nadaljnja vožnja in začasno odvzeto vozniško dovoljenje ter izdan plačilni nalog.

Ob 20.33 so v Ormožu kontrolirali voznika osebnega avtomobila. Med postopkom je bilo ugotovljeno, da je vozil pod vplivom alkohola, alkotest je pokazal 0,33 mg/l alkohola v izdihanem zraku, vozniku je bila prepovedana nadaljnja vožnja in začasno odvzeto vozniško dovoljenje ter izdan plačilni nalog.

Ob 21.23 so v naselju Pavlovci kontrolirali voznika osebnega avtomobila. Med postopkom je bilo ugotovljeno, da je vozil pod vplivom alkohola, saj je alkotest pokazal 0,66 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Vozniku je bila prepovedana nadaljnja vožnja in odvzeto vozniško dovoljenje, zoper kršitelja bodo podali obdolžilni predlog na Okrajno sodišče v Ormožu.

Ob 21.30 so v okolici Ormoža kontrolirali voznika osebnega avtomobila. Med postopkom je bilo ugotovljeno, da je vozil osebni avtomobil v cestnem prometu po poteku veljavnosti prometnega dovoljenja, vozilo je bilo izločeno iz prometa ter odvzete registrske tablice, kršitelju pa je bil izdan plačilni nalog.

V nedeljo, 10. maja, ob 15.30 so policisti v Pavlovcih imeli v postopku voznika motornega vozila, kateremu je potekla veljavnost prometnega dovoljenja. Proti potrdilu mu je bila odvzeta registrska tablica, katera bo poslana na Upravno enoto. Zaradi ugotovljene kršitve mu je bil izdan plačilni nalog.

Ob 17.40 so imeli v postopku državljana Hrvaške, kateri je pred tem ilegalno vstopil v našo državo v bližini naselja Cvetkovci. Tujcu je bil izdan plačilni nalog, po tem pa je bil napoten nazaj v matično državo.

Ob 20.05 so policisti v naselju Senešci imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, kateri ni podaljšal veljavnosti vozniškega dovoljenja. Proti potrdilu mu je bilo odvzeto vozniško dovoljenje, ki bo poslano na upravno enoto, kršitelju pa je bil izdan plačilni nalog.

Pod vplivom alkohola padel z motorjem

Ob 21.00 so bili obveščeni, da dve osebi iščeta zdravstveno pomoč v bolnici Ptuj in sta bili udeleženi v prometni nesreči na ormoškem območju. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznik motornega kolesa zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo padel po vozišču in se pri tem lahko telesno poškodoval. Pri tem sta voznik in sopotnica zadobila lahke telesne poškodbe. Preizkus alkoholiziranosti je pokazal 0.18 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Zoper kršitelja bo izdana odločba v hitrem postopku zaradi kršitve določil Zakona o pravilih v cestnem prometu.

Ob 21.06 so bili obveščeni o kršitvi javnega reda in miru v naselju Obrež. Patrulja je na kraju ugotovila, da je prišlo do verbalnega spora med družinskimi člani. Kršitelju je na kraju bil izdan plačilni nalog zaradi kršitve določil Zakona o javnem redu in miru.

Ob 05.23 so policisti v Mihovcih pri Veliki Nedelji kontrolirali voznika osebnega avtomobila, zaradi kršitve cestno prometnih predpisov. Pri tem je bil opravljen preizkus alkoholiziranosti, kateri je pokazal 0,45 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Vozniku je bila prepovedana nadaljnja vožnja in začasno odvzeto vozniško dovoljenje ter izdan plačilni nalog.



Več v Črna kronika