Vse telovadnice, tudi šolske, se odpirajo 23. maja

V njih se bodo lahko odvijale vse športne aktivnosti, pri tem pa bo potrebno upoštevati priporočila NIJZ

Prlekija-on.net, četrtek, 14. maj 2020 ob 14:14
V telovadnicah se bodo lahko odvijale vse športne aktivnosti

V telovadnicah se bodo lahko odvijale vse športne aktivnosti

Vlada je 13. maja izdala novelo Odloka o začasnih pogojih za izvajanje športne dejavnosti, ki prinaša sproščanje ukrepov na področju športa. Državni sekretar Marjan Dolinšek je na novinarski konferenci v četrtek, 14. maja, predstavil, kaj prinaša odlok.

Tako od ponedeljka, 18. maja, velja, da se dovoli: prostočasna športna vzgoja otrok in mladine, izvajanje javnoveljavnih programov usposabljanj za strokovno delo v športu in uporaba športnih objektov in površin za šport v naravi v okviru vzgojno-izobraževalnih zavodov.

Od 23. maja bo dovoljena športna rekreacija

Prodajalne ob nedeljah ostajajo zaprte, s 23. majem sproščanje ukrepov v športu


Teden dni kasneje, 23. maja, pa se dovolijo: prostočasna športna vzgoja otrok in mladine, športna vzgoja otrok in mladine usmerjenih v kakovostni šport, kakovostni in vrhunski šport, šport invalidov, športna rekreacija, šport študentov in šport starejših. Vadba bo lahko za vse potekala tako v notranjih, kot v zunanjih športnih objektih ter površinah za šport v naravi, tudi v šolskih telovadnicah. Odlok dovoljuje stik med udeleženci vadbe in tekmovanj. Nadaljuje pa se lahko tudi z usposabljanji v športu.

Državni sekretar je poudaril, da se bodo vse telovadnice, tudi šolske, odprle s 23. majem. V njih se bodo lahko odvijale vse športne aktivnosti, pri tem pa bo potrebno upoštevati priporočila NIJZ.

Tudi rekreacija na področju moštvenega športa se lahko prične 23. maja.Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.Več v Šport