Stolp Vinarium Lendava znova odpira vrata

Obiskovalci bodo lahko uživali v ponudbi gostinskega lokala, nakupili spominke in obiskali informativno točko, ob stolpu v hiškah pa se bodo lahko okrepčali še z lokalnimi kulinaričnimi dobrotami in vinsko kapljico.

Prlekija-on.net, četrtek, 21. maj 2020 ob 10:33
Stolp Vinarium Lendava, foto: Biserka Sijarič

Stolp Vinarium Lendava, foto: Biserka Sijarič

Razgledni stolp Vinarium Lendava bo od sobote, 23. maja 2020, znova odprt za obiskovalce. Turistična atrakcija, ki bo letos septembra obeležila svojih prvih pet let obratovanja, je sinonim lendavske zgodbe o uspehu. Od samih začetkov pa vse do sedaj si ga je ogledalo že več kot 400.000 obiskovalcev, pretežno iz Slovenije in okoliških dežel, kamor seže tudi pogled z najvišjega razglednega stolpa v Sloveniji.

V kratkem je stolp poleg turistične atrakcije postal metafora prelepih razgledov ter zgodba o lendavskem uspehu. Leta 2016 je prejel tudi priznanje Slovenske turistične organizacije, ki je Občini Lendava za projekt stolpa Vinarium podelila priznanje Sejalec, ki ga namenijo najbolj inovativnim in kreativnim turističnim proizvodom v posameznem letu.

Nove priložnosti in zgodbe

Če je lani 1. maja bil zabeležen rekorden dnevni obisk - obiskovalcev, ki so vstopili na najvišji stolp v deželi, je bilo kar 2.121 - za letošnjo sezono tega ne moremo reči. Tako kot povsod po turističnih destinacijah se tudi na stolpu beleži izpad prihoda turistov zaradi epidemije koronavirusa, zaradi katere je bil stolp Vinarium od 16. marca zaprt za obiskovalce.

Toda tudi kriza s seboj prinaša nove priložnosti in nove zgodbe, ki so jih ali jih še bodo spisali. Ena takih je bila tradicionalna razstava velikonočnih pirhov štirih dežel, ki so jo pripravili nekoliko drugače, in sicer kot virtualno razstavo ter tako čudovite pirhe v velikonočnem času »pripeljali« v domove na ogled kar prek spleta. Tudi v času po epidemiji načrtujejo posebne dogodke in ekskluzivno ponudbo na stolpu za individualne goste ter manjše skupine obiskovalcev z namenom ustvarjanja novih zgodb in doživetij na lokaciji stolpa in vinsko-turistične ceste.

Butično doživetje Hotela Vinarium

Njeno ponudbo zaokrožuje tudi razpršeni Hotel Vinarium, ki je svojo otvoritev doživel prav pred enim letom na lokaciji stolpa in je v tem času zabeležil okoli 700 nočitev. Mreži vinskih kleti, ki so namenjene prenočevanju turistov z butično ponudbo, se pridružujejo že tudi novi lastniki, še več jih je pričakovati v nadaljevanju sezone.

Stolp Vinarium bo tako skupaj s kavarno in kulinaričnimi hiškami od sobote naprej odprt vse dni v tednu med 9.00 in 20.00. Obiskovalci bodo lahko uživali v ponudbi gostinskega lokala, nakupili spominke in obiskali informativno točko, ob stolpu v hiškah pa se bodo lahko okrepčali še z lokalnimi kulinaričnimi dobrotami in vinsko kapljico.Več v Gospodarstvo